Nyhet

Hur får en nån som en är intresserad av att lägga märke till en?

Hur ska en få någon en är intresserad av att lägga märke till en?? Vad ska en säga/göra och inte göra/inte säga.

Hej! Kul fråga. Det här är så klart en väldigt individuell fråga, det har att göra med om du är blyg eller utåtriktad, hur du känner hen du är intresserad av och så vidare. Här kommer dock en generaliserande lista på do’s and don’ts:

  1. Komplimanger är alltid kul. Även fast jag försöker förhindra mig själv från att kommentera folks utseende (eftersom det är onödigt att upprätthålla normen om att det som är viktigt är hur en ser ut), men släng in en komplimang då och då om något annat (eller hens tröja/hår/ögonfärg om du känner för det). Tips på bra komplimanger kan vara något om hur smart något var som personen sa, hur rolig/snäll hen är och så vidare.
  2. Sök kroppskontakt. OBS så klart inget överdrivet! Men pröva att lägga en hand på personens arm när du skrattar åt något hen säger, låt med flit dina ben röra vid hens om ni sitter bredvid varandra eller varför inte puffa personen lite framför dig i matkön? (förutsatt att ni båda går på globbe då)
  3. Sök gemensamma intressen. Låter som världens töntigaste grej, men tänk vad kul när ni kommer fram till att ni båda två älskar samma serie och bestämmer er för att ha maraton tillsammans?
  4. Var inte obehaglig. Oklart råd, men hen behöver kanske inte veta att du stalkat dig genom hela hens Facebookprofil och kan varenda profilbild utantill och vet vad hens marsvin heter.
  5. Acceptera lite space. Även fast du kanske vill vara nära personen hela tiden kan det kanske gynna dig att vara lite mystisk ibland.
  6. Ta hjälp av dina vänner. Ok alla kanske inte behöver veta att du är taggad på någon, men att ha några nice winghens är alltid bra. Om du, din crush och några vänner sitter vid lunchen tillsammans kan ju dina vänner ta en hint och ursäkta sig lite tidigare så att du och den du är intresserad av sitter kvar tillsammans. De kan ju också snacka lite om hur fantastisk du är med henom. Se till att berätta för rätt vänner bara, du vill inte komma till skolan en dag och märka att någon spridit vad du känner!
  7. Sista rådet som direkt strider emot råd 5 men som ändå är det bästa och samtidigt jobbigaste rådet: ta första steget och föreslå att ni hänger själva. Det kan vara allt från att ni går bara du och hen och dricker kaffe på 10.10 rasten för att du ”behöver hjälp med matten” till att gå tillsammans på bio och se den där filmen ni snackat om.

Det är som sagt väldigt individuellt vad en känner sig bekväm med att göra och för vissa kanske dessa råd känns alldeles för extrema, och för andra för mesiga. Lita på dig själv och ta hjälp av dina vänner. Och är hen inte intresserad – too bad för henom.
fragafanny
Ställ frågor till Fanny:
ask.fm/globaltperspektiv

Författare

globaltperspektiv@gmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nästa tema är släppt!

1 april, 2015