Nyhet

Jodels död?

Det sociala mediet “Jodel” har under våren och sommaren ökat i popularitet i Sverige. Jodel är ett medie där människor skriver inlägg anonymt som kan ses inom en radie på 10km. Det började på olika universitet runtom i Sverige och har sedan spriddit sig till främst storstäderna. Men nu kan det vara så att Jodel är på väg att dö ut, åtminstone i Stockholm, på grund av en händelse.

Tisdagen 22 september, klockan elva på förmiddagen hände det något på det Jodel. Tidigare under dagen har “jodlare” pratat om en person kallad “Linjalen”. Ryktet säger att “Linjalen” ska ha en kuk som 28cm lång, nästan lika lång som en linjal. Vid elvatiden så hade det kommit upp två namn. Johan och Adam. Det börjades diskuteras om vem av dem som var den kallade “Linjalen”. Rätt så snabbt försvann Johans namn ur flödet. Istället exploderade det av Jodels om Adam.

IMG_7709 IMG_7714

Jodeleliten
Jodeleliten

Anledningen till att Adam blev namnet på allas skärmar var påtryckningar av en grupp  kallad “Jodeleliten”. De sägs härja omkring på diverse källarkrogar med billig öl på  Södermalm i Stockholm. Var de befann sig idag är oklart, men osäkra uppgifter Globalt Perspektiv tagit del av säger att rörde sig någonstans kring horngatan, antagligen Dovas. Jodeleliten ska avslutat sitt jodlande ungefär 11:40. Då hade ryktet om Adam spriddit sig från Södermalm till andra delar av Stockholm. Globalt Perspektiv har sökt Jodeleliten för en kommentar, de säger att deras karma har minskat avsevärt.

 

Klockan tolv så hade varje Jodel som gick att nå från Globala Gymnasiet något med Adam att göra. Jodlare som inte följt med i flödet var förundrade över vem Adam var. Andra meddelande de officiellt lämnar Jodel för att de ansåg att det var förstört.  Exempel på som skrivs på Jodel är “Jag hatar Adam” och “Jag vill döda Adam”.

IMG_7712

IMG_7716

Men alla verkar inte tycka lika illa om Adam.

IMG_7710

När denna artikel skrivs så håller “Jodelstromen” om Adam fortfarande på.

Hur detta utvecklar sig är ännu osäkert. En del har meddelat  att de tänker lämna Jodel och utsett dess död på grund av Adamstormen.

Om Jodel är på dödsbädden får tiden visa.

IMG_7721 IMG_7720

 

Författare

globaltperspektiv@gmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *