Nyhet

En tropisk start på läsåret

Klädångest – vi har alla varit där. Ibland känns det bara som att inga kläder passar och medan du rotar i garderoben flyger de dyrbara morgonminuterna förbi. De minuter som också ska räcka till frukost, hårfix, smink, skäggtrim och sista-minuten-plugg på spanskaglosorna. Räddningen är här! För att lätta globalarnas morgonstress har Globalt Perspektiv anlitat en modeexpert som varje vecka ska plocka ihop två trendiga och någorlunda billiga outfits för alla smaker.
Ananas

Ananasglasögon / Mjuk palm-BH / Randig oversizeklänning / Ansiktsskimmer / Strumpor med frill / Platåsandaler / Anteckningsblock banan

Denna outfit passar den blåögda estetettan med pondus eller samtvåan som inte riktigt vill släppa sommaren.

För denna veckas outfit utgick vi ifrån de kitschiga ananasglasögonen från H&M och satte med hjälp av dem lookens ton. Vi valde en stor bekväm klänning med fickor – perfekt att förvara sina matsalskuponger i, eller varför inte anteckningsblocket där du skriver ner dina onda planer. Vi kombinerar strumpor och ett par höga träsandaler (som självklart är av syntetläder). Eftersom glasögonen är så färgglada kan det vara en fördel att undvika andra starka färger, men anteckningsboken i samma gula nyans knyter ihop outfiten och får den att se genomtänkt ut.

Tidningens modeexpert påminner om att ta det försiktigt med piña coladan och palmerna, men att det nu är säsong för just detta, det är bara till att följa ett färgtema och välja ut statement-plagg som du sedan bygger din outfit runt.

Seglare

Vinröd stickad tröja / Randig T-shirt / KepsHängselbyxor / Gul regnkappa / Muminbag / Trendiga regnboots / Solcellsladdare

För den som har en pessimistisk (förlåt, realistisk) världssyn och är redo för allt.

Inspirerad av stilikonen vi har till webbredaktör kommer denna seglingsoutfit till användning nu när vädret blir blötare. Senaste gången du bar galon var kanske på dagis, men nu kan du äntligen vara torr och trendig i regn igen! Solcellsladdaren till mobiler passar såväl seglaren utan elektricitet, som den medvetna miljövurmaren och bagen – med illustration av Tove Jansson – lär imponera på både bild- och svenskalärare. Som vi ser återvänder färgen gult mycket i augusti och september, både i sin lite blekare nyans och i en klar banangul. Ingen färg verkar längre vara tabu och vi kommer alla i andan av self-expression ha på oss snarlika kläder i en dov färgskala med roliga tryck.

Vår webbredaktör påpekar att en keps bak-och-fram är den bästa kepsen.

PS: Glöm inte att utnyttja din studentrabbat på Mecenat och Studentkortet!


Alex, art director och självutnämnd bargainhunter.

Författare

globaltperspektiv@gmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *