Nyhet

Test: Var står du politiskt?

 

annieebba

I dagens polariserade politiska debatt är det viktigt att veta vad en tycker. Är du höger, vänster eller mitten? På denna fråga måste du ha ett snabbt svar för att inte bli lynchad av en politikintresserad besserwisser. Därför har vi på Globalt perspektiv tagit fram ett test som snabbt hjälper dig att identifiera din åsikt. 

 

Vill du ha höger eller vänstertrafik?

 1. Båda
 2. Vänster
 3. Höger

 

Vilken är din favoritfrukt?

 1. Äpple
 2. Passionfrukt
 3. Varmkorv

 

Skulle du våga äta en blå morot?

 1. Ja
 2. Nej
 3. Om jag är väldigt hungrig

 

När går du upp på morgonen?

 1. Innan 6
 2. Aldrig
 3. När demonstrationerna börjar

 

Pest eller Kolera

 1. Pest
 2. Kolera
 3. Tuberkulos

 

Gillar du Ebba Busch Tor

 1. Ja fan
 2. Nej gud
 3. Hon är fett het

 

Vete, vapen eller virus?

 1. Vapen
 2. Vete
 3. Virus

 

Spela shoreline?

 1. Gillar wonderwall mer
 2. Helst inte
 3. JAAAAAA!!!

 

Utefest?

 1. Vitan
 2. Tanto
 3. Skolgården

 

Adidas, Puma eller Nike?

 1. Nike
 2. Adidas
 3. Puma

 

Vem är du i projektgruppen?

 1. Ledare
 2. Slacker
 3. Engagerad

 

Flest 1.

Du är mer center (mitten) än centerpartiet. Du tycker båda de politiska blocken har positiva och negativa sidor. Du fattar inte varför vänstern håller på och tjatar om att du ska betala massa pengar till staten, men du tycker högern är onödigt gnälliga när de vill ta bort bidragen. Hallå?!! Hur ska du kunna köpa adidassneakers om du inte får barnbidraget av dina föräldrar?!! Du tycker att dina kompisar som ska hålla på och gå på demonstrationer hela tiden slösar tid som de kan lägga på att spela Pokémon Go. Pride tycker du dock är roligt och det är viktigt att fira kärleken!!!!!

 

Din viktigaste politiska fråga är att legalisera cannabis.

 

Flest 2.

Du är lika höger som Donald Drumpf! Din största idol är Margaret Thatcher och bästa boken är Nationernas välstånd av Adam Smith. På fritiden vaskar du ICA:s päroncider med dina MUF- och KDU-polare, eller så anordnar du en Straight Pride-parad där du pratar om hotet mot kärnfamiljen. På nätterna drömmer du om frihet och att slippa betala skatt som går till bidrag åt bortskämda arbetslösa. Detta trots att du hittills aldrig haft ett riktigt jobb och därför heller aldrig behövt betala skatt.

 

Din viktigaste politiska fråga är att få bort vänstervridningen i public service.

 

Flest 3.

Du är en tvättäkta kommunist! Någon som är mer vänster än du finns knappt! Du kan hela Kapitalet utantill och du sover med en idolbild av Marx och Engels över sängen. På fritiden hänger du med dina kompisar från RKU och anordnar en demonstration mot att Vänsterpartiet blivit för högervridet. Alternativt hänger du och dina kompisar i din villa i Gamla Enskede och specialbeställer docs med handmålade Che Guevara-porträtt på internet. Ibland ger du överblivna fickpengar till EU-migranten i tunnelbanan, för att därefter genast publicera en känslosam tweet om din goda gärning. Du ifrågasätter dina vänner, vars släktingar flydde från Sovjetunionen.

 

Din viktigaste politiska fråga är att mörka hur många som dog i Gulag.

 

Författare

globaltperspektiv@gmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gör en globala-detox

22 augusti, 2016