Globalt perspektiv svarar: Är Team Mystic borgerligt?

Pokémon Go. Detta underliga fenomen som de flesta säkert redan anser är slutdiskuterat i media. Men så är det inte! Den viktigaste frågan har ännu inte blivit besvarad. Är Team Mystic borgerligt? Globalt Perspektiv frågar Globala gymnasiets elever.

Undersökning från hemsidan.

Enligt vår undersökning av Globalas elever så tycker hela 38,7 % av de tillfrågade att Team Mystic är borgerligt. Kan det hänga ihop med att teamet har färgen blått och att Valor är röd? Globala är känd för att föredra den röda färgen och ogilla den blå. Undersökningen visade också att 51,6 % är medlem i Valor.

Även om Pokemon go är partipolitiskt obundet, precis som tidningen, vittnar samtidigt en person om att alla gym i Bromma är blåa och vi vet med säkerhet att Bromma diggar alliansen (i området Bromma-Kungsholmen har alliansen sammanlagt 57,14% av rösterna  i valet 2014)

Andra tycker att teamens färger och kännetäcken mer påminner om Hogwarts elevhem i de världskända Harry Potter-böckerna. Där Gryffindor och Valor liknar varandra, Mystic och Ravenclaw och tillsist Hufflepuff och Instinct. Slytherin utelämnas.

 


Vilma Jenssen, enkätexpert

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *