Debatt / Nyhet

Liverapportering: Bråket mellan naturtvåorna och naturtreorna

Dramat fortsätter mellan naturtreorna och naturtvåorna. Efter att lapparna där tvåorna klagar på treornas sekterism och exkludering suttit uppe i någon timme har det nu kommit svar från treorna och de sparar inte på sarkasmen. De anklagar tvåorna för att vara nördiga och besatta av dem i en affisch som är minst sagt dryg.

Globalt Perspektiv har dock lyckats komma i kontakt med affischskaparen och hen poängterar att det hela mest är ett skämt. ”Lappkrig är en tradition med anor på Globala och jag tyckte det var viktigt att fortsätta den även denna termin. Självklart har jag inget emot tvåorna och jag tycker det är tråkigt att de känner sig exkluderade,” säger personen till vår reporter.

Vidare kan det ses som kritik mot förra årets Superetta att tvåorna och treorna haft problem att lära känna varandra. Vi på Globalt Perspektiv kan tycka att dåliga relationer mellan tvåor och treor är en ganska naturlig konsekvens av att dela upp årskurser på olika våningsplan. Även om lappkriget till största delen troligtvis är ett skämt bör skolledningen ta till sig följderna av 2015 års beslut om uppbrytande av natur-, estet- och samvåningarna för att istället skapa en Superetta.

 


Ylva Palmgren

Författare

globaltperspektiv@gmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste nytt på Skolan

26 september, 2016