Debatt / Nyhet

Öppet brev till naturtvåan

Vi på Globalt Perspektiv fick inskickat ett öppet brev i måndags. Då läget var spänt valde vi att inte att publicera brevet just då men eftersom tidningen står för yttrandefriheten gör vi det nu. Dock vill redaktionen påpeka att vi inte på något sätt står bakom åsikter som uttrycks i insändare, utan dem kan endast artikelförfattaren stå för. Den som känner sig djupt kränk av detta brev är varmt välkommen att skicka in ett svar.

Hej kära naturtvåor. Jag skriver detta brev med syfte på era obscena lappar som sitter uppe i korridoren där ni skriver: (citat): “Vi naturtvåor skulle uppskatta om ni (naturtreor) var lite snällare mot oss. (…)”. JAG skulle vilja påstå att det snarare är TVÄRTOM! Det är NI som borde vara “lite snällare” mot oss! HUR förväntar ni er att vi treor, med så mycket ansvar på våra axlar, inte minst ansvaret att framstå som förebilder, ska acceptera Er naturtvåor när ni:

  • Tar över vår korridor med era högljudda skrik och frågor om förträngda mattekurser.
  • Ang korridoren igen: Ni står i vägen!
  • Ni sätter upp konstiga lappar på våra skåp, typ :“Gillar du sparris”. WTF?
  • Ni sitter alltid i våra klassrum, varför? Gå till era lektioner, småglin.
  • På Globala Gymnasiet lär vi av varandra, då specifikt att yngre lär sig av äldre. [Pennalism, red. anm.]
  • Ni var aldrig med när vi hade vår egna naturvåning, så hur ska ni kunna veta vad riktig NATURGEMENSKAP är? Ni kan inte förvänta er att vi ska vara “lite snällare” mot er! Ni kan inte förvänta er att vi ska hjälpa er med era läxor. Ni kan inte förvänta er NÅGONTING! 

Anonym naturtrea

Författare

globaltperspektiv@gmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *