Veckans quiz: vad kan du om Kalle Anka?

  1. På engelska heter Kalle Donald Fauntleroy Duck, men vad är hans fulla namn på svenska?

A: Karl Magnus Anka

B: Karl Mangold Anka

C: Karl Maximilian Anka

  1. Knatte, Fnatte och Tjatte är ju Kalles brorsöner, men vem är deras riktiga förälder?

A: Dumbella Anka

B: Hortentia Anka

C: Alexander Lukas

  1. Vem grundade staden Ankeborg, som ankorna bor i?

A: Carl Barks

B: Joakim von Anka

C: Cornelius Knöös

  1. Vad kallas scoutkåren knattarna är med i?

A: Ankpatrullen

B: Gröngölingarna

C: Ankungarna

  1. En känd bok inspirerade Joakim von Anka. Vilken?

A: Mark Twaims “Huckleberry Finn”

B: Fjodor Dostojevkis “Brott och straff”

C: Charles Dickens “En julsaga”

  1. Kalle och knattarna bor på Paradisäppelvägen, men på vilket nummer?

A: 333

B: 222

C: 111

  1. Var i Kanada bodde Joakim von Anka under guldrushen?

A: Klondike

B: Saskatoon

C: Winnipeg

  1. Vad heter Kajsa Ankas systerdöttrar?

A: Kicki, Pippi och Titti

B: Kicki, Tippy och Fifi

C: Pippi, Titti och Fifi

  1. Vad jobbar Kalle som?

A: Myntputsare i farbror Joakims pengabinge

B: Han är arbetslös

C: Förpackare i Ankeborgs margarinfabrik

  1. I vilken fiktiv delstat ligger Ankeborg?

A: Calisota

B: Duxas

C: Oaklorida

 


Facit: 1A, 2A, 3C, 4B, 5C, 6C, 7A, 8A, 9C, 10A

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *