Nyhet

Missa inte Scenarméns senaste föreställning

Det är genrep för Scenarméns senaste föreställning Hur än vinden blåser. Globalt perspektiv tar tempen på ensemblen och kollar in pjäsen där man kan hitta karaktärer som den desperata Eli, bästa vännen Bella, de busiga grannbarnen, den förtvivlade mamman och gänget med läderjackorna.

 

Vad handlar pjäsen om?

Gustav Söderström:
– Ett brott som begåtts, och några som vill undanhålla det, och de som har bevisen ställs inför ett val. Pjäsen ska vara en upplevelse, därför vill vi inte avslöja för mycket.

Vad är det bästa med pjäsen?

David Edberg:
-Det har varit väldigt roligt att arbeta med street fight, alltså slagsmål på scenen.

Hur har ni gjort med musiken?

Mårten:
-Vi är 9 personer i bandet så alla spelar inte alla låtar. Jag tycker att det har varit väldigt roligt, med sina svåra stunder. T ex pianot på in the dark of the night var extremt svårt, då vi satt och skrek och skrattade av frustation.

Varför valde du att regissera?

Clara Haggren :
-Jag har aldrig gjort det förut, däremot har jag varit skådespelare. När man regisserar får man en överblick som är jätteintressant att ha.

Varför ska man se den?

Clara Haggren:
-Eftersom den är helt elevorganiserad, skriven och producerad av oss elever. Det största målet har varit att det ska vara kul att göra. Det viktigaste har inte varit hur det blir i slutet.

Tilde Karlsson:
-Vi har jobbat hårt. I somras efter förra pjäsen tänkte vi “vad vi ska göra nu”? Vi fick tanken att göra något eget och superestetiskt. Vi utgick från Bohemian Rhapsody av Queen. Den sången är väldigt bra, den har allt i ett.

Elif Guler:
-Kom och se den!


Missa inte! Föreställningen visas i Globalas Aula idag kl 17:30, imorgon kl 15:00 samt imorgon kl 18:30. Håll er uppdaterade i Scenarméns eventsida på facebook: https://www.facebook.com/events/1418718455103711/

Författare

globaltperspektiv@gmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nästa tema är släppt!

1 april, 2015