Clickbait / Nyhet

7 saker att göra på håltimmen

Håltimmen. Alltid drabbar den oss någon gång. Ibland beror den på en lärare som vabbar, ibland är den schemalagd. Det håltimmen alltid är – är onödig tid spenderad i skolan. Men inte länge till! Med Globalt Perspektivs lista på 7 saker att göra på håltimmen, blir just håltimmen den bästa stunden på dagen.

 

Ta en promenad i Tanto

bench-forest-trees-path

Med risk för att låta som någons föräldrar: Gå ut och få lite frisk luft! Att sitta inne i mörka, sunkiga klassrum en hel dag är tärande och även om det tar emot lite, brukar det kännas bra att komma ut när du väl är ute. Utnyttja att vi har en park alldeles bredvid skolan. En park som lyckas vara vacker både sommar, vinter, höst och vår! För övrigt tipsar naturarna i redaktionen om att det är bra för D-vitaminupptaget att komma ut under dagens soltimmar nu när vi går mot mörkare tider.

 

Gör en meme

gKXOQjF7

Det kan inte sägas för många gånger! Memes är det bästa sättet att stärka klassandan och/eller kompisgänget. Det bästa med memes är att de är konst som varken behöver vara snygg eller speciellt genomtänkt. Vem som helst kan göra en meme, åtminstone så länge du har en liten, liten gnutta humor i kroppen. Inga flashiga, dyra datorprogram krävs heller för att klippa ihop dina bilder. Memeveteranerna på Globalt Perspektiv rekommenderar endast SketchBook som du gratis laddar ned från App Store. Börja meme:a!

 

Se ett avsnitt av The Great British Bake Off 2016

bake-1003685_1280

Slut på energi efter en lång mattelektion? Känns det som att du kanske ska ta håltimme för resten av dagen och gå hem? Då är detta håltimmessysslan för dig. Se ett avsnitt av The Great British Bake Off  och du lär vara ca 200% gladare efteråt. Detta bakprogram är inte som något annat! Aldrig har det funnits ett matprogram där alla varit så snälla mot varandra och där deltagarna haft så fina och härliga personligheter. Som om det inte var nog bakar de tårtor och kakor som får det att vattnas i munnen på en. Äkta feel good och bra inspirationskälla inför veckorna din klass har caféet!

 

Läs en bok

books-922321_1280

Skolbiblioteket fyller fler funktioner än utlåning av spanska- och mattebok. Biblioteket är välutrustat med såväl skönlitteratur som serier och fackböcker. Alla genrer du kan tänka dig finns representerade i vårt bibliotek, med böcker av både olika svårighetsgrad och seriositet. Vem du än är lär du hitta en en bok du gillar och då är det bara att låna! Helt gratis! Roa dig på samma sätt som mormor gjorde på stenåldern innan det fanns iPads – läs!

 

Skriv en text åt skoltidningen

hands-coffee-cup-apple

Vi på skoltidningen älskar när vi får material inskickat från läsare! Både för att det är så kul att se hur fina och bra grejer ni skapar, men också för att ju fler texter ni skickar in, desto färre måste trötta redaktionsmedlemmar slänga ihop veckan innan tidningssläpp. Självklart tar vi heller inte bara emot texter! Vi tar emot allt från statistiska undersökningar till collage skapade enbart av bilder på Anna Kinberg Batras händer. Sitter du på en serie eller arg debattartikel du vill få publicerad? Skicka den till globaltperspektiv@gmail.com eller lämna en fysisk kopia i vår brevlåda vid receptionen!

 

Spela musik

pexels-photo

Visste du att det går att låna gitarr i skolbiblioteket? Det är bara att fråga! Hitta en eller flera kompisar (helst ska en av er kunna grunderna i gitarrspel), hitta ett grupprum eller ett ledigt klassrum och sätt igång! Spela vilken låt ni vill – det enda som begränsar er är vilka låtars ackord som går att hitta på internet. Eller varför skriver ni inte en egen låt? Och vem har sagt att det måste låta bra? Musik är kul oavsett om du har en röst som Adele eller låter som en rökande fiskmås och övning ger förresten färdighet. Vad väntar du på? Börja jamma!

 

Handarbeta

pexels-photo-110149

Nej, det är inte farmor som föreslår. Handarbete kan faktiskt vara mycket avkopplande – även för en person född efter 1950. Ha en stickning, virkning eller ett litet broderi liggandes i skåpet hela tiden så är du alltid redo för en håltimme. Om det olyckliga (håltimmen) inträffar, hämtar du bara ditt lilla handarbete och sätter dig – för bästa myseffekt – i en soffa och kör igång. Plötsligt har du aldrig brist på halsduk och vantar om vintern! Mönster till både virkningar, stickningar och broderier finns att hitta på internet – förslagsvis Pinterest – och låt dig inte begränsas av gamla traditionella sörmlandsmönster. Brodera Pikachu, sticka en tröja med modellen för hållbar utveckling som motiv, eller varför inte virka ett Jörgen Fuchs-gosedjur? Bara fantasin sätter gränser!

 


Ylva Palmgren, webbredaktör och ingressmästare

Författare

globaltperspektiv@gmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pokémon och PDA

7 september, 2016