Debatt / Nyhet

Senaste nytt om naturbråket: samtreorna blandar sig i

Efter att en konflikt mellan Globala gymnasiets naturtreor och tvåor dragit igång i form av lappar på skolans väggar har tonläget nu trappats upp än mer i och med att samtreorna valt att gå in på naturtvåornas sida. Globalt Perspektiv beskriver den gångna eftermiddagens dramatik.

Nu har även samtreorna blandat sig i bråket som under dagen uppstått mellan naturprogrammets treor och tvåor. Detta gör de genom en lapp riktad till naturtvåorna där de väljer att baktala sina treakamrater i natur. Enligt lappen bidrar naturtreorna till ”en giftig och fientlig miljö” och de uppmanar tvåorna att bli sammare istället.

De flesta naturtreor Globalt Perspektiv kommit i kontakt med anser att sammarna blandar sig i sådant de inte har något att göra med, medan en annan naturtrea på instagram skriver ”Samtreorna har skåp vid labbsalarna så dom är basically naturare!!!”. Uppenbarligen råder delade meningar inom leden, men Globalt Perspektiv har blivit förvarnade om att en replik från naturtreorna är att vänta under morgondagen på samma vägg som övriga lappar. Det vi dock kan fråga oss är ifall lapparna verkligen står för alla naturtreors åsikter, så som det står på dem att de gör.

Samtidigt berättar anonyma källor hos naturtvåorna att det även där råder delade meningar om lapparna. Många tror inte att det är en tvåa som skrivit lapparna, medan andra desperat undrar vem som ligger bakom. Globalt Perspektiv har dock lyckats få tag på en av författarna till originallappen för ett uttalande. ”Vi fick ett uppdrag av mentorerna att komma på nått kul att göra nästa vecka, så vi tänkte att ett lappkrig skulle väcka lite skratt. Sen så är det ju även ett aktuellt område att NA-treorna är djävulens skapelser så det kändes som ett bra ämne. Man måste slåss mot problemen med humor! Mvh en av lappkrigarna”. Personen har valt att förbli anonym då hen är rädd för att utsättas för hat och hot från både tvåor och treor.

Naturtreorna har valt att inte kommentera påståendet att de skulle vara djävulens skapelser, men saker kan komma att utvecklas under veckan. Globalt Perspektiv lovar att hålla läsarna uppdaterade med det senaste i den infekterade konflikten.

 


Ylva Palmgren

Författare

globaltperspektiv@gmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *