Debatt / Nyhet / Okategoriserade

Skolfotot är skolans nya sätt att hålla eleverna i schack

I samband med skolfotograferingen som kommer äga rum på skolan under kommande vecka har ett antal regler för fotograferingen publicerats på fronter. Många har reagerat på dessa regler och anser att de är en inskränkning av yttrandefriheten. Med anledning av detta har en upprörd elev skrivit denna insändare.

SKOLFOTOT ÄR SKOLANS NYA SÄTT ATT HÅLLA ELEVERNA I SCHACK:

Sen när blev skolfotot en diktatursform för gubbfotografer med pappahumor? Att skolor har nolltolerans mot alkohol och droger är förståeligt, men att inte ens förpackningar får representeras på bilden? Det är ju bara metaforer! Räknas T-sprit in där då också eller? Får vi inte ha UT I SKOGEN-TEMA längre? HUR ska vi på en bild förklara svetten, tårarna och regnet som medkommer UT I SKOGEN om vi inte får ha med matgurun T-SPRIT PÅ BILD????

Vi går vidare.

“Rökverk, även otänd cigarett etc, får inte förekomma på bild.” OKEJ TACK SÅ MYCKET, där försvann temaförslaget Ettor. Ville din klass ha Hippietema? Inga narkotiska preparat eller andra droger inklusive tillhörande attribut får FÖREKOMMA PÅ BILD! Tema skogshuggare? Inga vapen får förekomma! Tema borgare? Inga pappersdockor på Björklund får synas på fotot eftersom det kan upplevas som kränkande.

Men nu kommer det värsta:

“Omotiverad nakenhet” – vänta lite nu, vad menas med omotiverad nakenhet??? DU FÅR INTE VARA NAKEN PÅ SKOLFOTOT OM DU INTE KAN MOTIVERA VARFÖR DU ÄR NAKEN PÅ SKOLFOTOT! “Du, kan du motivera ditt val av att fotas utan långbyxor? Glöm inte att vara utförlig och nyanserad!” Inga obscena gester eller bilder och annat som kan uppfattas som stötande får förekomma på bild. VAD UPPLEVS SOM STÖTANDE? VEM BESTÄMMER VAD SOM UPPLEVS SOM STÖTANDE? SVENSKT SKOLFOTO! Sista punkten på deras diktaturiska regler lyder: “Svenskt Skolfoto förbehåller sig rätten att undanta tveksam bild från tryckning eller kopiering.”.

FÖRST MATKUPONGER, NU DETTA! JAG HAR ETT MEDDELANDE TILL SKOLLEDNINGEN:
NI KAN INTE STOPPA OSS!

 


Anonym elev

Globalt Perspektiv tar inget ansvar för åsikter som uttrycks i insändare

Författare

globaltperspektiv@gmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

I-landsproblem - en dikt

14 september, 2016