Clickbait / Krönikor

EFTERLYSNING: Har du sett solen?

Den senaste månaden har solen lyst (haha) med sin frånvaro och vi är många som känt oss mycket bedrövade av detta, men nu har Globalt Perspektiv fått goda nyheter. Solen har siktats!

Oktober 2016 är den nya November 2014.

Denna månad har solen knappt setts till i Stockholm. Istället har våra sinnen förmörkats av en blygrå himmel, presidentdebatterna och clowner som lurar bakom hörnen. Inte ens Pokemon Go-spelare vill gå ut längre, även om Snorlax är utanför porten. Men ge inte upp hoppet! Vi har ett vittne som sett ljuset.

Vittne: ”Jag satt på engelskalektionen idag och hade tråkigt. Klockan tickade långsamt. Något ljus bländade mig, det var en änglalik upplevelse när jag skymtade solen genom fönstret.” Nedan följer de lyriska solupptäckarnas messengerkonversation:

123 4

Vi har även tagit emot en läcka från en klassgrupp där en person sade sig ha skymtat solen bakom de gråa dimhöljen som nu så länge täckt vår kära himmel. Känn den rena euforin bakom detta inlägg.

:((
ska%cc%88rmklipp-2016-10-19-17-10-10

För den morgonpigge kan det enligt klart.se finnas fler chanser att få en glimt av solen i Stockholmsområdet under kommande dagar. Klockan 08:00 på fredag ska det – enligt prognosen – vara sol och moln och vid samma tid på söndagen och nästa måndag förutspår klart.se sol med moln och regn. Vi ses utomhus då!

Då solbrist är lika farligt som rökning, kan det vara bra att ta D-vitamintabletter i denna tid av mörker. Ta hand om er kära vänner.

 


Vilma Jensen, Sascha Berg & Ylva Palmgren (Vid solbrist kan redaktionens medlemmar inte fotosyntetisera. Något som orsakar energibrist och gör att tre personer krävs för att skriva en artikel på 200 ord.)

Författare

globaltperspektiv@gmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Halloweenoutfits!

26 oktober, 2016