intervju / Nyhet

Rektorerna Avslöjar: Sista delen

 

Om du, mot förmodan skulle ha missat del 1-3 av ”Rektorerna Avslöjar” så finns de att hitta i länkarna nedan.

Del 1 – Historia och förändringar på Globala

Del 2 – Språkintroduktion och integration

Del 3 – Ryktet om ekonomer!

 

Men nu. Nu avslutar vi från Globalt Perspektiv denna vecka med att släppa den fjärde och sista delen av ”Rektorerna avslöjar”. Denna artikelserie avslutas med att vi får ta del av rektorernas mål och visioner för framtiden.

I och med oron att Globalas “globala anda” håller på att tyna bort så säger rektorerna detta:

-Vi har aldrig haft som mål att bli en skola i mängden, och globala andan som finns på skolan är grunden för det. Vi har varit kaxiga och sagt att vi är speciella i vårt arbetsätt och vårt lärande för hållbar utveckling, säger Anna. För att förtydliga så kommer en ekonomilinje på Globala inte att stoppa detta utan rektorerna vill se till att ekonomiprogrammet nästa år verkligen passas in på Globala på ett fint sätt. Anna och Emma berättar att målet de sinsemellan uttalat är att under deras tid som tillförordnade rektorer så ska de arbeta för att Globala ska få behålla sitt arbetssätt och sin profil.

-Det är vårt “mission” nu: Att försvara Globalas idé! säger Anna, men vi har lite saker att slåss mot.

Som nämnt i del 2 av ”Rektorerna avslöjar” så är det Peter Lyt, skolchef över bl.a. Globala Gymnasiet som håller i rekryteringen av de nya rektorerna till nästa termin. Kan det bli problematiskt att ha en extern rektorsrekrytering på en skola som tar sin globala anda så seriöst?

Detta håller Anna och Emma med om och de skulle helst se att Peter Lyt tar hjälp av elever när det kommer till tillsättandet av nya rektorer. De efterkommande måste ju även de ha Globalas bästa i åtanke och vara redo att stå upp för Globalas tankar och värderingar.

Men till sist, vad är er spaning inför nästa läsår?

-Hm, det är svårt att säga, men vi hoppas så klart på en ekonomilinje som tidigare nämnt, säger Anna. Vi hoppas att Globala kanske blir lite mer heterogent och att alla inte ser ut, är och tänker exakt likadant. Sedan önskar vi också att vi har en matsal som inte är så kaotisk som den är idag.

Vi hoppas även att det finns två jätte bra rektorer på plats! säger de och ler lite, om inte vi så några andra som känns bra på Globala. Men framför allt så hoppas vi att Globala fortfarande kommer att vara Globala nästa år.

 

Med de fina orden från rektorerna så sätter vi punkt för denna innehållsrika artikelserie “Rektorerna Avslöjar”.


Sandra López

 

Författare

globaltperspektiv@gmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *