Clickbait / Nyhet

Det kalla kriget- Snöbolls edition

”En chock av frost mot min hy” säger ett vittne. ”Kallt kaos” säger en annan. Winter is comming och på globala är det redan krig.

I förrgår kvart i tolv uppmanades det i en hemlig grupp till snöbollskrig kl 13 på skolgården. Många globalaelever stred och föll. Igår startades ännu ett krig vid lunchtiden. Folk mulades och träffades av kall blöt snö. Likt en gammal svensk vinteridyll pulsar elever runt på skolgården och jagar varandra med handgjorda snögranater. Är det vackert eller är det det rent utav farligt?

På många skolor i Stockholm är det förbjudet med snöbollskrig, på grund av skaderisken om snöbollarna drar med grus och sten. Det finns också olika varianter av snöbollar som kan orsaka mer skada än andra, som den så kallade ”Ispärlan” som är en snöbolls som pressats så hårt att den blir som is eller en ”Iskoka” som är en förfryst snöboll. Hittills har inga skador rapporterats på globala efter snökrigen, annat än kalla fingrar och sårad stolthet.

Vill bara tillägga att snöbollskrig även skapar interaktioner mellan programmen och årskurserna och det är alltid positivt. Keep on.


Vilma Jenssen, vars kläder inte har torkat än.

Författare

globaltperspektiv@gmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *