Clickbait

Personer jag tycker synd om på Globala!!!!

Som enda tidning på Globala gymnasiet är en av Globalt Perspektivs viktigaste uppgifter att ge utrymme åt alla åsikter som finns på skolan. Nyligen fick vi följande insändare skickad till oss och då är det vårt ansvar att publicera den. Viktigt är att påpeka är att redaktionen nödvändigtvis inte står bakom åsikter som uttrycks i vårt inskickade material.

1.Män

Männen på globala är en förtryckt befolkning. När ni säger att ni hatar män så sårar det folk. Jag har aldrig varit taskig mot en tjej, men ändå så säger ni att ni hatar mig?

En gång skämtade jag om att kvinnors plats var i köket och ni blev arga? Det finns inte ens utrymme för humor längre!! Ni är bara arga för att jag har bättre humor än er.

När jag förklarar saker så blir jag kallad för “mansplainer”? Förlåt mig för att jag är lite smartare än er. Tycker ni hellre att jag ska stå och höra på er när ni gör misstag?

2. Köttätare

Det är viktigt att få i sig protein. Människan har ätit kött i alla tider, vi har även kramats i alla tider. Vill ni sluta kramas också?

Kött är dessutom gott. Vi alla vet att ni vill ha kött på skolan, det har ni bevisat genom allt fylleätande av nuggets.

Jag trodde Globala handlade om hållbarhet. Vad är mer hållbart än att fortsätta som vi gjort i sedan tidernas begynnelse?

3. Heterosexuella par

Bara i diskussionsgruppen kan man se hur mycket hat heterosexuella fick. Jämställdhet är viktigt, men det måste vara jämställt för alla. Även vi straighta har rättigheter.

Vi vill också hångla i korridorerna utan att känna oss utstirrade för att vi är normbrytande.

Jag blev kränkt när ni valde att sätta upp lappen, “hos oss är även heterosexuella välkomna”. Det är inte okej att driva med våran läggning, all kärlek är kärlek. Vi utgör faktiskt 90% av befolkningen. Ni gay personer kan faktiskt säga hur mycket homofobiskt som helst utan att ni andra i gaysekten hoppar på den, bara för att personen är gay.

Jag vet att ni alla är smyghetero men vill bara vara unika.

4. Ettorna

Preachande för jämställdhet är bara en blank fasad. Ni säger att alla har lika värde men behandlar fortfarande oss ettor som att vi inte har något värde. Det fanns en tid då ni var likadana som oss, hycklare. Vi borde spendera tid på skolarbete, men vi lägger ner allt för mycket energi på att vara ledsna över ert förtryck. Det är som en kiv i hjärtat.

Det är bara treorna som är fascister.


”Kränkt vit man”

Författare

globaltperspektiv@gmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En tanke är bara en tanke

27 november, 2016