Nyhet

Nazistdemonstration i ”yttrandefrihetens namn”

Lördagen den 11 November i Stockholms innerstad höll Nazitiska Nordiska motståndsrörelsen en demonstration där uppskattningsvis 500 personer deltog, enligt Sveriges television. Samtidigt var det ungefär 2500 personen som höll en motdemonstration på Sergels Torg. Globalt Perspektiv har fått tag på en elev från skolan som var på demonstrationen. Personen som vill förbli anonym, säger “kul att se många samlas, mindre kul att se vänner och medkämpar säckade av polis i ´yttrandefrihetens namn´” om lördagens händelser.

Personen berättar att demonstrationerna var lite splittrade. Huvuddelen av manifestationen var på Sergels Torg, men det var också händelser vid Gamla Stan. Kämpa Sthlms aktiva motstånd var “en samling av aktivister med gemensamt mål att aktivt stoppa nassarna” menar personen. Enligt Dagens Nyheter greps nio personer och trettiotal omhändertogs i samband med demonstrationerna. Personen berättar att det förekom våld på vissa platser men kände sig själv säker för det mesta. “Jag hade många närvarande vänner och vi höll koll och skyddade varandra, mängden av antifascister var betryggande” säger han.

Var du på demonstrationen eller har en åsikt om den? Skriv in till oss eller skriv i kommentarsfältet.

Källor:

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/flera-gripna-for-valdsamt-motstand-under-nazistdemonstration

http://www.dn.se/sthlm/nio-gripna-i-samband-med-nazidemonstration/

Författare

globaltperspektiv@gmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *