Tips

6 tips när det är mörkt

Nu när det börjar bli mörkare ute och vi alla börjar känna depressionen närma sig är det dags att pigga upp sig själv. Här får du sex tips att gör när det blir mörkt och deprimerande ute. 

  1. Stöp ljusDet är förvånansvärt lätt att göra egna ljus. Man kan antingen använda stearin från ljusstumpar som blivit kvar av utbrända ljus eller så går det att köpa stearin i hobbyaffärer även veken till ljuset hittar du att köpa där. Sen gäller det att hitta ett fint glas eller kopp som man gjuter ljusen i. Bästa för att ta det lugnt och samtidigt ha fixa julklappar problemet.
  2. Stirra på en skärmkanske lite klyschigt att tipsa om att kolla på film. Men ibland kan det ändå behövas att få hjälp med vad man ska kolla på. Då är svt:s öppet arkiv en guldgruva. Allt från barndoms minnen som Vi på saltkråkan till dystopiska kallocain går att hitta där.
  3. Bakadet finns inget mer avslappnande än att röra om en smet. Runt runt det går. Gör kakor, bullar eller kanske tillomed en tårta. känn värmen från ugnen, doften av bakverket och smaken av smeten.
  4. pysslaDags att gå tillbaka till dagistiden. Ta fram målarfärgen och makaronerna. Låt oss pyssla och glöm inte glittret
  5. promenad i skogen och krama trädibland är det bra att komma från stan. På sommaren kan man åka på kollo men på vinter blir det svårt. istället kan man ta en lång och avslappnande promenad just innan solen går ner. blås ut varmluft och se ångan stiga sakta mot solen. Krama några träd och prata om dina problem för de är de bästa på att lyssna.
  6. museum: de flesta har gratis inträde under 18 och typ moderna: Stockholm är fullt av museum vid varje hörn. Gå på östasiatiska, etnografiska, moderna, medelhavsmuseet, nationalmuseum är bara några exempel med gratis inträde under 18 år. Om man är äldre så är det bara att höja charmen och flörta sig in.

Författare

globaltperspektiv@gmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Finland blir 99år

6 december, 2016