Mat

Hur en gör saftiga lussebullar

Kesella/creme fraiche är känt för att göra dina lussebullar extra saftiga. Tyvärr stämmer inte detta utan det är förmodligen bara simpel Arla-propaganda. Men inte är julen förstörd för det! Vi ger dig härmed Globalt Perspektivs helt egna guide till hur du trollar fram de saftigaste lussebullarna dina smaklökar någonsin smekts av.


Undvik torra ingredienser!
Torra ingredienser betyder torra bullar! Använd till exempel vit sirap istället för socker. Till och med saffranet kan du göra till en icke-torr. Blanda det med en skvätt konjak och socker minst en halvtimme innan det tillsätts i degen. Detta gör även smaken kraftigare och du sparar på saffranskassan eftersom en påse räcker länge, du behöver nämligen bara ca en tesked av blandningen för att få mumsig saffranssmak. Något ännu mer underbart är att både alkohol och socker är konserverande vilket innebär att din ljuva mix räcker nästan hur länge som helst (eller ett år åtminstone).


Blötlägg russinen över natten

Russinen är lömska “saftighetstjuvar” fastän de ser oskyldiga ut. Torkad frukt av olika slag drar gärna till sig fuktighet, så russin i bullar suger helt enkelt åt sig så mycket vätska de kan och lämnar inget annat än ökentorra brödklumpar bakom sig. Blötlägg dem i vatten över natten så är julbaket räddat!

 

Rumsvarma ingredienser

Då knådas degen lättare och innehållet blandar sig på helt fantastiskt sätt! Ha tålamod, ett paket sojadryck blir inte dåligt av att stå i rumstemperatur i 24 timmar. Så var inte rädd för att plocka fram alla ingredienser kvällen innan du tänker baka, samtidigt som du lägger russinen i blöt och förbereder saffransmixen!


Banan

Dessa gyllene skapelser är kända för att göra alla sorters bakverk mer saftiga, plus att dem är fenomenala bindemedel! Observera dock att eventuell banansmak kan uppstå, men vem har egentligen dött av det?

Författare

globaltperspektiv@gmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

6 tips när det är mörkt

7 december, 2016

Chokladbollar!! 3 recept!!

9 december, 2016