Nyhet

Recap från Elevkårens Årsmöte

För en vecka sedan ägde årsmötet för Globala gymnasiets elevkår rum! Resolutioner och motioner diskuterades och röstades på, den gamla styrelsen avgick och tackades av och den nya valdes in.

Drygt 50 elever från skolan var på plats på årsmötet, det bjöds på gott fika (i pausen som alla tålmodigt inväntade) och mestadels trevlig stämning! Elevkåresstyrelsens (före detta) ordförande, Aisha Rahman, inledde efter lite fördröjning Årsmötet med några väl valda öppningsord där hon hälsade alla välkomna och pratade om sitt engagemang i elevrörelsen och i Globalas elevkår samt tackade alla tappra själar som kommit för att höja sin demokratiska röst på skolan.

Årsmötets ordförande var inlånad från Sveriges elevkår och sekreteraren var inlånad från Södra Latin. Han påstod, att ”Globala är lite som vår lilla syster, lite rebellisk men älskad”. Många förvirrade blickar slängdes runt i salen.

Därefter drog årsmötet i gång på riktigt! Till skillnad från förra året där redovisningen av ekonomin visade på en felberäkning på mer än 15000 kr så hade årets styrelse gjort ett mycket bra jobb med sin ekonomiredovisning och fick därmed, till styrelsens stora lättnad, ansvarsfrihet. Det blev även mycket diskussioner kring en resolution rörande en stadgeändring men den gick till slut igenom och det är nu försäkrat att nästkommande styrelser får en 10 dagars överlämning. Övrigt röstades om en bal och om intresset är kvar till nästa år så kanske Globalas första bal äger rum!

Till slut blev det dags för delen av årsmötet som alla väntat på, personvalen till styrelsen! Ordförande och vice ordförande röstades snabbt igenom. Kring övriga poster utbröt dramatik då det var flera personer som kandiderade till några av posterna. Men till slut stod vi med 11 nya styrelsemedlemmar i Globala gymnasiets elevkår. 

Den nya styrelsen för läsåret 17-18 består av följande personer:
Ordförande: Paula Blanck
Vice ordförande: Lino Camuz Eriksson
Sekreterare: Wilma Labor
Ledamot: Jonna Naeslund
Ledamot: Thyra Krosness Bigosińska
Föreningsansvarig: Phakphop Pratrai
Ekonomiansvarig: Najah Abdullaahi

Ordförande för:
Pr-utskottet: Vera Hende
Idrottsutskottet: Edit Åström
Sociala utskottet: Mika Troell
Påverkansutskottet: Kim Hellberg

 

Lycka till! May the odds be in your favor!

 


Sandra López

Författare

theghostbuh@gmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ensamkommande är inte ensamma

27 februari, 2017