Mello och Eurovision

Eurovisionvecka: Vi poängsätter finalisterna

Ikväll är det dags för den stora finalen i Eurovision Song Contest 2017. Årets tävling har varit fullspäckad med alla möjliga låtar och nummer. Både bra, roliga och fruktansvärda. Som avslut för årets Eurovisionvecka poängsätter Globalt Perspektivs eurovisionexperter alla bidrag i finalen!

 

1. Israel

A-J: 1/5 Artisten är jävligt glad men det är väl där det positiva slutar, kanske skulle han kunnat få högre poäng om han var utan tröja.

Ylva: 2/5 poäng. Ganska sunkig låt som inte har några speciella drag som får en att fastna. Möjligtvis att det var sångarens sexiga armmuskler som tog honom vidare.

 

2. Polen

A-J: 2/5 En tråkig ballad som inte är direkt dålig men som man hört tusen gånger innan. Sedan är hon ju en blond kvinna med stora bröst och de brukar ju alltid funka i tävlingen.

Ylva: 2/5 poäng. Låten är inte dålig och hon sjunger inte dåligt. Men en powerballad i Eurovision är ganska gjort. Låten kommer inte komma i topp tio i finalen.

 

3. Vitryssland

A-J: 2/5 Är dom på droger? ingen vet.

Ylva: 2/5 poäng. Folkmusiker på LSD. Jag är egentligen inte emot den här typen av musik men artisternas och låtens överhypeade stämning får mig som utbränd naturtrea att vilja slita ut både ögon och öron.

 

4. Österrike

A-J: 1/5 han går på luft, bor på en halvmåne och stirrar som en seriemördare.

Ylva: 1/5 poäng. No gracias. Trött på killar.

 

5. Armenien

Ylva: 4/5 poäng. Låten är catchy och hon sjunger bra. Sången påminner lite om Jamalas från förra året, vilket är lite tråkigt. Men låten och framträdandet är fortfarande förhållandevis snyggt. Inte tiptop, men definitivt bra.

A-J: 3/5 bra låt men fastnar bara inte för den.

 

6. Nederländerna

A-J: 1/5 Dessa tre syskon borde åka tillbaka till 90-talet så kanske de skulle ha en chans

Ylva: 3/5 poäng. Tycker inte riktigt låten passar i Eurovision, men sången är bra och låten helt ok. Man glömmer den dock lätt när numret är över.

 

7. Moldavien

A-J: 3/5 älskar denna, så himla stor förbättring från förra gången bandet uppträdde i eurovision. Saxofonen får perfekt med tid och refrängen är catchy.

Ylva: 3/5 poäng. Låten är rätt catchy, men kan inte släppa att de sjunger “hey mamma” och inte “hey mama”. Det låter konstigt i mina öron. Lite trist att de ska utnyttja en meme för att vinna.

 

8. Ungern

A-J: 4/5 En av mina favoriter i år, har dock svårt för den dansande kvinnan i hans uppträdande då hon förvirrar mig om budskapet i låten.

Ylva: 4/5 poäng. Jag älskar romsk folkmusik-soundet. Det låter så fruktansvärt vackert och melankoliskt. Tyvärr blir låten rätt tjatig och rap-delen som ska bidra med variation passar inte så bra med övriga delen av låten. Ändå tipptopp.

 

9. Italien

A-J: 3/5 besviken på liveframträddadet men en catchy låt som troligen kommer spelas på radio ett tag framöver

Ylva: 2/5 poäng. När låten och musikvideon släpptes tyckte jag den var rätt bra. Musikvideon är rolig och det är ändå lite småkul att han driver med västs orientalism. Live känns framträdandet som något hastigt ihopslängt och det blir inte lika kul alls i som i videon. Jag tröttnar också ganska snabbt på låten och killen som sjunger också för övrigt. Men han får nog en bra placering ändå, kanske etta.

 

10. Danmark

A-J: 1/5 Förstår inte varför folk skulle gilla detta

Ylva: 3/5 poäng. Förstår inte varför A-J hatar denna låt så mycket. Det är inget fel på den, den är bara inte fantastisk. Låten påminner om ett bidrag från för några år sedan som jag inte minns riktigt vilket, men som jag minns att jag tyckt om. Lite tråkig bara.

 

11. Portugal

A-J: 4/5 Min mammas favorit och även en av mina. Han är så himla söt med hans originella sätt att föra sig på scenen.

Ylva: 5/5 poäng. Denna låt är egentligen lite väl slow för min smak, men för att vara eurovision är detta förstklassigt. Sångaren har riktigt bra röst och gör låten superbra. Scenframträdandet hade varit trist om det inte var för hans väldigt egna rörelser och uttryck på scen. Dock tycker jag att sångarens syster – som har skrivit låten – nästan gjorde låten bättre när hon sjöng den under repetitionerna eftersom brodern var sjuk.

 

12.Azerbajdzjan

Ylva: 3/5 poäng. Helt ok låt, helt ok framträdande och inget fel på sången heller. Dock är det inte direkt något med låten som står ut. Jag tror inte att låten kommer att få många röster i finalen för det finns många andra bidrag som verkligen är WOW.

A-J: 3/5 tycker faktiskt om att lyssna på denna låt, men på scen är det bara ett konstigt kaos av människohästar och panikrum.

 

13. Kroatien

A-J: 4/5 Jag kan inte sluta skratta när jag ser detta uppträdande. Vem fick iden att ha en kille som sjunger my friend i massor av olika tonarter. Älskar!!

Ylva: 2/5 poäng. Om det var en tjej som var så ego att hon sjöng en duett med sig själv med selfies i bakgrunden hade jag kunnat tycka att det var lite kul. När en kille gör samma grej känns det mer tröttsamt och irriterande.

 

14. Australien

Ylva: 3/5 poäng. Sångaren är snygg och han sjunger bra. Låten är dock lite tråkig och likaså showen. Jag fattar inte varför han ska ha massa stora bilder på sig själv i bakgrunden. Sure, han är snygg men det känns lite väl mycket egotripp?

A-J: 2/5 Jag tycker inte han är snygg och låten är bara medelmåtta. Sedan måste vi även diskutera den nya trenden med att ha bilder på sig själv i bakgrunden.

 

15. Grekland

A-J: 1/5 De här gör bara ont i öronen och numret är konstigt. Dock poäng för att dansarna är snygga så att det finns något att kolla på.

Ylva: 1/5 poäng. Hon sjunger falskt. Montenegro förtjänade Greklands finalplats.

 

16. Spanien

A-J: 1/5 får disney channel vibbar av detta.

Ylva: 1/5 poäng. Ew tonårsidol-varning på denna. Han är FÖR “snygg”.

 

17. Norge

A-J: 1/5 Den checkar alla låtar om klyschor inom dj-världen. Mask, check. Vit man, check. Händer uppe i luften, check.

Ylva: 3/5 poäng. Inget fel på denna låt. Inte så speciell bara.

 

18. Storbritannien

A-J: 1/5 Kommer inte ihåg hur denna låt låter eftersom den låter som allt man hört innan.

Ylva: 2/5 poäng. Musikalvarning.

 

19. Cypern

Ylva: 2/5 poäng. Meh är allt jag känner gentemot denhär låten. Det är ett klassiskt Eurovisionbidrag som inte sticker ut speciellt mycket. Känns som att jag hört denna låt 1000 gånger förut.
A-J: 2/5 den skulle kunna vara intressant men nu så växer inte låten och stannar på meh

 

20. Rumänien

A-J: 4/5 älskar, men tycker att de bara kunde ha skippat manen och låtit henne sjunga hela sången.

Ylva: 4/5 poäng. Det är för denna låt som Eurovision existerar. Låten är definitivt inte bra och scenframträdandet är skrattretande. Men det är det som gör det så HILMA BRA!!!

 

21. Tyskland

A-J: 2/5 Det var ett bra försök, gillar verkligen henne och tycker inte att låten är värdelös, men de passar inte ihop med varandra.

Ylva: 2/5 poäng. Näe.

 

22. Ukraina

A-J: 1/5 Jag vet inte vart jag ska börja, om man vill vara kritisk mot ett ytligt samhälle så är kanske eurovision inte platsen att vara på. Dessutom är låten bara dålig.

Ylva: 2/5 poäng. Hahaha när jag såg deras framträdande i ukrainska mello höll jag på att dö för att det var så himla pretto. Deras nya framträdande är mer nedtonat och bättre, men långt ifrån bra.

 

23. Belgien

Ylva: 5/5 poäng. Framträdandet är lite av en besvikelse. Det är ganska nedtonat och händelselöst och även om jag inte har några större problem med att Blanche bara står i mitten av scenen och sjunger, hade bakgrunden kunnat vara snyggare. Dock sjunger hon så fruktansvärt bra och låten är också mycket bra och står verkligen ut. Tillsammans med Portugals bidrag är denna låt årets tävlings mest välproducerade.

A-J: 5/5 har haft denna låt i veckor på min spellista och den bara växer. Kanske inte ett vinnarbidrag eftersom det inte är någon stor show men tror det ändå kommer gå bra för henne.

 

24. Sverige

A-J: 4/5 kommer utmärka sig bland alla i år när det inte finns många andra dansnummer. Tycker kanske inte att det är det bästa vi skickat men gillat det tillräckligt mycket för att komma på mig själv att nynna på låten ibland.

Ylva: 2/5 poäng. Stör mig till döds på Robin Bengtsson. Han ser ut som en mäklare som vill lura en på pengar. Tycker framträdandet framställer honom som typiskt fånig självsäker kille som skulle må bra av att få lite stryk. No gracias.

 

25. Bulgarien

A-J: 3/5 förstår varför alla gillar honom så mycket, han är söt och sjunger bra. Men för mig så händer det inget, jag känner inget. Dessutom är framträdandet lite för mycket avskalat. tror det skulle ha varit bra med några dansare.

Ylva: 3/5 poäng. Grabben sjunger otroligt bra och låten är välproducerad och det är inga större fel på framträdandet heller. Trots detta får Bulgariens bidrag mig att känna mig DEAD INSIDE!!

 

26. Frankrike

A-J: 4/5 även en låt jag lyssnat mycket på innan. Hon är super söt och sjunger bra, men samma gäller här. Hon kommer inte vinna för att hon inte har en show.

Ylva: 4/5 poäng. Hon sjunger svinbra och låten är catchy. Tycker det är synd att hon kör refrängen på engelska istället för franska som i originalet. Älskar franska. Fånigt dock med de dansande paren.

 

 

Författare

theghostbuh@gmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *