Best of / Clickbait

Vilka Hogwartslärare är våra globbelärare?

(testet utgår från personalen som var anställd på Hogwarts någon gång mellan åren 1991-1998)

 

1. Fredrik Roste – Rubeus Hagrid
Hagrid är en ren glädjespridare, precis som vår kära one and only gangsterlärare som spenderar helgerna på Plattan. De är båda flamsiga och ibland smått vimsiga – men de gör allt med kärlek!

Relaterad bild

 

2. Eva Hasselträd – Minerva McGonagall
Dessa är lärare vet vad de gör och ökar gärna lektionernas innehåll till max. Som elev undviker en extra mycket att komma till dessa lärares lektioner utan att ha gjort sin läxa. De kan alltså upplevas som krävande ibland, men har ändå alltid ett leende bakom allt det strikta!

Relaterad bild

 

3. Maud Wikström – Sibyl Trelawney
Det är passion, drama och ett ständigt viftande med armarna. Det är flummiga citat och enorm entusiasm. Vad mer kan man säga?

Bildresultat för professor trelawney GIF

 

4. Alexander Idfalk – Remus Lupin
De är snälla, finns alltid där och vill hjälpa alla – helst hela tiden. De har kontroll och kommer ofta med underhållande lektioner. Båda är även varulvar (Frågor på det?).

Bildresultat för REMUS LUPIN GIF

 

5. Eva van Bennekom – Pomona Sprout
Professor Sprout är “mentor” för Hufflepuff, som är det mysigaste elevhemmet av dem alla. Finns inget att diskutera. Eva är mysig. Sprout är mysig. Faktiskt lika mysig som ett sommarhus på Gotland!

Bildresultat för professor sprout gif

 

6. Emma Jönsson – Firenze
Kentaurer besvarar frågor utöver det vanliga och kan aldrig sluta fundera. Det råkar sig också så att Emma älskar hästar, och trots att kentaurer avskyr när de förknippas med andra arter så är även det en anledning till detta val. Men de är ju allt lika på många sätt! Emma definierar sig själv som filosof och ogillar att definieras som en lärare, precis som Firenze!

Bildresultat för firenze harry potter

 

7. Johanna Dixelius – Filius Flitwick
Man lär sig massor på Johannas lektioner, ingen tvekan om saken. Precis som Flitwick har hon ofta ett ess i rockärmen. De båda har kontroll, entusiasm och är allmänt gulliga!

Bildresultat för professor flitwick gif

 

8. Anders Jonsson Arodén – Gilderoy Lockhart
Gilderoy Lockhart är en relativt ogillad karaktär, som är både självisk, narcissistisk och rent allmänt en rätt dålig lärare. Men vad skulle hända om man tog bort alla hans dåliga egenskaper och skruvade upp de bra? Jo, man skulle få Anders – en trevlig och självsäker lärare som gärna försöker vara ”down with the kids” och nördar in på filmvetenskap. Dessutom har de sina gyllene lockar gemensamt!

Relaterad bild

 

9. Diana Wallhager – Severus Snape
När dessa lärare kommer in i klassrummet avslutar alla vad de håller på med, sätter sig rakt och börjar jobba. Det kallar vi ultimat kontroll! Men inte på ett dåligt sätt såklart. Dessa lärare är kunniga, respektingivande och takes no shit.

Bildresultat för snape gif

 

10. Thomas Mattson – Argus Filch                                                                                                                                                  Hogwarts har sen urminnes tider haft sin trogna vaktmästare Argus Filch till sitt förfogande. Precis som Globala har sin “Allt-i-allo”. Bägge dessa vaktmästare värnar om skolan, har koll på allt och tar sitt jobb på allvar. Tur ändå att Thomas inte hänger upp olydiga eller slarviga elever i taket!

Bildresultat för students out of bed

Författare

globaltperspektiv@gmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyårsdikter

27 december, 2017