Mello och Eurovision

Första intrycket av Melodifestivalen 2018: Deltävling 3

Nu på lördag, 17/2, går melodifestivalens tredje deltävling av stapeln. Dock släpptes en minut av varje låt på SVT Play redan i torsdags. Globalt Perspektivs skribent Marvin Gilbert Hallström valde att recensera bidragen – utifrån intryck av dessa klipp.

Martin Almgren “A bitter lullaby”: Ungefär det man väntat sig av Martin Almgren… Men jag måste bara nämna hur mycket Martin liknar Anders Jonsson Arodén (Vi saknar dig Anders!)

Bildresultat för martin almgren

Visst liknar han ändå Anders? Åtminstone lite iaf? Eller? Foto: Björn Andersson/ Sveriges Radio

Barbi Escobar “Stark”: Även om jag gillar den peppiga texten, så är låten i övrigt… ok. Jag vill gilla den mer, men den fastnar inte, och refrängen blir bara konstig. Dessutom får jag inte så bra intryck av repetitionsklippet vad gäller sångrösten, men det kanske kan bli bättre till på lördag.

Barbi Escobar

Moncho “Cuba Libre”: En enklare version av “Despacito” om att “ta en Cuba libre” och “dansa hårt som f*n”, med andra ord ännu en låt om att festa, men låttexten är ändå (lite) rolig och utmärker sig på andra sätt. Lite ironiskt när man tittar på repetitionsklippet att han dansar väldigt lite jämfört med de andra på scenen…

via GIPHY

Jessica Andersson “Party Voice”: Inte alls vad man hade väntat sig av Jessica Andersson, med tanke på hennes senaste mellolåt för några år sedan. Det är mer utav… RixFM.

via GIPHY

Och festande naturligtvis

via GIPHY

Kalle Moraeus och Orsa spelemän “Min dröm”: Var den inte med i förra årets melodifestival? Närmare bestämt med Roger Pontare… Nej, jag bara skojar (återigen, hehe), men i övrigt tyckte jag ändå att detta bidrag ändå på sätt och vis var önskvärt i årets startfält för variationens skull, även om den kanske är för mycket romantisk till nationalsången (”Ja jag vill leva jag vill dö…”)

Relaterad bild

Dotter “Cry”: Utmärker sig mest av alla bidrag i veckans startfält, men kräver flera lyssningar för att den ska fastna. Å andra sidan sa jag likadant om John Lundviks bidrag för några veckor sedan, och då gick den direkt till final, så om dessa faktorer spelar in så bör den inte ha några större hinder för att gå vidare till final. Överlägset bäst den här veckan, kanske till och med vinnarkandidat i hela tävlingen, hittils tillsammans med John Lundviks ”My Turn” och Benjamin Ingrossos ”Dance you off”!

via GIPHY

Mendez “Everyday”’: Kul att (bitar) är på spanska, en väldigt glad låt, men låten är också väldigt lik ”Despacito”. Hur många låtar av samma gengre (Och löst baserade på samma låt för den delen) kan det egentligen vara i samma deltävling?

För mycket?

via GIPHY

 

Min tippning om hur det (kanske) går på lördag:

Final:

”Everyday” Mendez

“Cry” Dotter

Andra Chansen:

”Party Voice” Jessica Andersson

“Cuba Libre” Moncho/“Min dröm” Kalle Moraeus och Orsa Spelemän

Åker ut:

  1. “Cuba Libre” Moncho/“Min dröm” Kalle Moraeus och Orsa Spelemän
  2. ”A bitter lullaby” Martin Almgren
  3. “Stark” Barbi Escobar

 

Min topp 7 (Efter att ha lyssnat på låtarna några fler gånger):

1. “Cry” Dotter

Insert långt avstånd

2. ”Min dröm” Kalle Moraeus och Orsa Spelemän

3. ”Everyday” Mendez

4. ”Cuba libre” Moncho

5. ”A bitter lullaby” Martin Almgren

6. ”Stark” Barbi Escobar

7. ”Party Voice” Jessica Andersson

Dock ska det läggas till att det är desto jämnare mellan alla andra låtar i deltävlingen för min del.

Du kan lyssna på låtarna själv här: https://www.svtplay.se/video/16936086/melodifestivalen-2018-lyssna-pa-latarna/melodifestivalen-2018-lyssna-pa-latarna-martin-almgren-a-bitter-lullaby?start=auto&tab=2018

Repetitionsklipp: https://www.svtplay.se/video/16936134/melodifestivalen-2018-smygtitta-pa-bidragen/melodifestivalen-2018-smygtitta-pa-bidragen-martin-almgren-a-bitter-lullaby?start=auto&tab=2018

 


 

Marvin Gilbert Hallström, som tyvärr inte kunde hitta roliga gifs till alla bidrag idag…

Författare

globaltperspektiv@gmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Framtida linjer på Globbe

15 februari, 2018

Veckans quiz v.7 – GLASS <3

16 februari, 2018