Mello och Eurovision

Första intrycket av Melodifestivalen 2018: Deltävling 4

Alltså innan jag börjar skriva om deltävling, måste jag skriva av mig angående förra deltävlingen i Malmö. Vad sjutton var det som hände? Den låten som faktiskt var intressant och den enda låten som faktiskt kunde ha vunnit Eurovision(!) i förra veckans deltävling hamnade 6:a. Till förmån för:

  • ”Mysmelonen”(OBS! David Lindgrens eget språkbruk) Kalle Moraeus, som visserligen var rolig, mysig och hade en låt som gav variation till deltävlingen, men vars scennummer mest liknade en Arla-reklam, det enda som fattades var att korna själva.(Åkte också ut, men kom 5:a)
  • Despacito, som gick till Andra chansen. Ännu en (eller 2) låtar om festande i andra chansen
  • Martin Almgren gick till final, vars nummer mest utmärkte sig för min del genom att Martin själv var lik Anders Arodén Jonsson. I övrigt ett vanligt Idol-framträdande
  • Jessica Andersson, men hennes nummer var ioförsig ändå bra live, så i och med att Dotter åkte ut var det ”Party Voice” som jag hoppades skulle gå till final av de som var kvar.

Detta också i kombination med andra deltävlingen, som också hade typ 1 bra låt, där den åtmindstone gick till final, men om man ska jämföra med deltävling 1 har jag inte varit så entusiastisk under de senaste två andra deltävlingarna. Men jaja, här kommer min recension av låtarna i deltävling 4:

Emmi Christensson ”Icarus”: Inte direkt en låt jag kommer komma ihåg för all framtid. Kommer faktiskt knappt ihåg något efter att ha hört låten nu…

via GIPHY

Elias Abbas ”Mitt Paradis”: Om ”Everyday” och ”Cuba Libre” var melodifestivalens motsvarighet till ”Despacito” är denna låt motsvarigheten till ”Danza Kuduro”. ÄNNU MER FESTANDE!!!

via GIPHY

via GIPHY

Felicia Olsson ”Break that chain”Felicia har en väldigt skön röst, men låten… Den är så medioker…

Rolandz ”Fuldans”Ett dansband baserat på Roland Järverup, i Melodifestivalen… Visst, ”Torsk på Tallinn”(Där Roland Järverup ursprungligen kommer ifrån) är en rolig film(https://www.svtplay.se/video/13906852/en-liten-film-om/en-liten-film-torsk-pa-tallinn-en-liten-film-om-ensamhet?start=auto&tab=1999), och Robert Gustafsson är en väldigt bra komiker, i bland annat ”Parlamentet”, men i Melodifestivalen? Å andra sidan kan Owe-Thörnqwist-effekten slå in, och få folk att dansa och se låten som annorlunda, annars kan det också bli en framtida klassiker. Ska inte underskattas!

via GIPHY

Olivia Eliasson ”Never learn”: Hur många gånger har jag använt mig av den här gifen för att beskriva diverse mellolåtar från i år?

via GIPHY

Felix Sandman ”Every single day”: Ungefär det man väntat sig av en ex-boyband medlem i Melodifestivalen

via GIPHY

Mariette ”For you”: Inte den bästa låten av Mariette i Mellon, men helt klart mest intressant i deltävlingen och en av vinnarkandidaterna i ttävlingen. Även om den inte är lika intressant som ”Cry” förra veckan är Mariette till skillnad från Dotter redan känd i mellosammanhang, vilket gett en fördel historiskt.

Min Tippning för veckan: 

Final:

”Fuldans” Rolandz

”For you” Mariette

Andra Chansen:

”Mitt Paradis” Elias Abbas

”Every single day” Felix Sandman

Åker ut:

5. ”Never learn” Olivia Eliasson

6. ”Icarus” Emmi Christensson

7. ”Break that chain” Felicia Olsson

Min topp 7:

1. ”For you” Mariette

 

Sedan spelar det inte så stor roll vilka som går vidare

Du kan själv lyssna på låtarna här: https://www.svtplay.se/video/17047622/melodifestivalen-2018-lyssna-pa-latarna/melodifestivalen-2018-lyssna-pa-latarna-emmi-christensson-icarus?start=auto&tab=2018

 

Författare

globaltperspektiv@gmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Veckans quiz v.7 – GLASS <3

16 februari, 2018