Clickbait / Okategoriserade

Framtida linjer på Globbe

För andra året i rad försöker Globala Gymnasiet marknadsföra sin nya ekonomilinje (kommer den ö.h.t bli av?) för Sveriges niondeklassare, och om vi för en sekund glömmer platsbristen kan vi fråga oss hur många andra nya linjer som kan finnas att välja på Globala i framtiden. Globalt Perspektivs skribent Marvin Gilbert Hallström har några (o)seriösa förslag:

 

Högskoleförberedande program:

Humanistiska programmet – Fältstudier

Relaterad bild

Med tanke på fältstudierna vore det roligt om språkintresserade kunde vända sig till Globala för att lära sig använda språk i praktiken, och lära sig intressanta samband mellan olika språk. Dessutom är programmet både högskoleförberedande och ger många arbetsmöjligheter i en allt mer globaliserad värld.

 

Yrkesförberedande program:

Restaurang- och livsmedelsprogrammet – Vegetarisk/Vegansk inriktning

Bildresultat för vegetarian gif

Ett av Globala Gymnasiets stora kännetecken är deras fantastiska vegetariska mat, och med tanke på att fler och fler forskningsrön visar att vi bör äta mer vegetariskt för planetens skull, är det kanske inte en dum idé att planera ett gymnasieprogram baserat på vegetarisk matlagning inom restaurangbranschen. Detta program kan både rikta sig till köttätare och veganer, som vill satsa på matlagning, men vill ha fler tips på goda lakto-ovo-vegetariska och veganska rätter, som pasta con lenticchie, palak paneer och tagine.

 

Förberedande program:

Filmprogrammet

Bildresultat för watching movie gif

Om du gissar att det här programmet handlar om att göra film, då har du gissat fel. Det här programmet går bland mest ut på att titta på film. Du får även lära dig hur du hittar godast snacks och hur du gör fan art. Delar av programmet kommer bli obligatoriskt på de andra programmen.

 

Social media survival guide

Bildresultat för computer gif

Se det som räddaren i nöden i dagens samhälle, där du kan lära dig hantera att allt från torra meme-krig till hur du slösurfar på effektivast möjliga sätt. Delar av programmet kommer också bli obligatoriska kurser i de andra programmen. Tyvärr varken högskoleförberedande eller yrkesförberedande – förbered dig bara på livet utanför sociala medier efter studenten. Lycka till!

 

Coola klädstilar

Bildresultat för red carpet gif

En liknande survival guide, fast för coola klädstilar. Detta program vänder sig till dig som ständigt vill vara “inne” enligt Globbes klädkriterier. Likt de tidigare nämnda programmen är delar av programmet obligatoriska på de andra programmen. Skolan finansierar tyvärr inte kläderna.

 

Övriga program:

Rökningsprogrammet

Bildresultat för it´s a metaphor gif

En av de största överraskningarna för en icke rökande gymnasieetta är att det är så många elever som röker på Globbe. Dock kan det komma ett program som vänder sig till dig som vill fördjupa dig i rökning: rökningsprogrammet. Alla dina frågor om rökning kommer bli besvarade, bland annat om hur du gör flera rökringar i ett bloss, men också miljöaspekterna kring cigaretter.

 


Marvin Gilbert Hallström

Författare

globaltperspektiv@gmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *