Konspirationsteorier

Vår tids största konspirationsteorier pt. 1: Månlandningen var fakead (av aliens?)

DISCLAIMER: VI STÅR INTE FÖR NÅGOT FÖR INNEHÅLLET I DESSA ARTIKLAR. VI PÅSTÅR INTE ATT NÅGOT AV DETTA ÄR SANT, DETTA ÄR ENDAST FÖR LOLS. Tack

De amerikanska astronauterna Neil Armstrong och Edwin “Buzz” Aldrin var de första människorna på månen den 20 juli 1969. Händelsen var en big deal, och eftersom händelsen filmades satt folk runtom hela världen bänkade i TV-soffor. Dock har det, “tack vare” att händelsen filmades varit möjligt att gå tillbaka och titta på filmen, och upptäcka att mycket faktiskt verkar märkligt. Detta är en rätt gammal och etablerad teori, som faktiskt verkar väldigt trovärdig. Youtubes största konspirationsteoretiker, Shane Dawson, listar 4 anledningar till varför det kan vara så att månlandningen var riggad:

1. Den amerikanska flaggan vajade i vinden, vilket man tydligt kan se på filmen. Nu är ju inte jag någon astrofysiker, men jag är ganska säker på att det INTE finns luft på månen (källa: www.space.com), och därför skulle det vara OMÖJLIGT för flaggan att vaja i vinden på månen.

Bildresultat för moon landing fake

2. C-Rock: I en av bilderna syns en sten, med ett perfekt inristat C på. Det låter ju extremt konstigt att det skulle finnas en sten med ett C på på månen, där ingen tidigare varit (vad vi vet). Det mer troliga är att stenen är rekvisita i en TV-studio, och att bokstaven är en del av ett märkningssystem.

Bildresultat för moon landing fake c rock

3. När skeppet landade på månen bildades ingen krater, något som enligt NASA:s forskare borde ha skett. Det har att göra med ganska enkel fysik, och att ett så tungt objekt rent naturligt borde lämna spår. På videon ser det ut som att skeppet… bara hade ställts där. Hmm… Detta påstod dock NASA:s forskare INNAN månlandningen skedde – när folk började ifrågasätta varför det inte bildats någon krater kom de med en annan förklaring. Såklart.

Bildresultat för moon landing fake no crater

4. Den enligt mig viktigaste punkten: VAR ÄR ALLA STJÄRNOR? En molnfri natt kan man tillochmed se stjärnor i Stockholm, en upplyst stad. Någonting säger mig att i yttre rymden borde man vara OMGIVEN av stjärnor, men nej. Bakgrunden på filmen är 100% svart.

Bildresultat för moon landing fake no stars

(Listverse.com har listat några fler bevis, om du är nyfiken. De har även kunnat “debunka” några av teorierna. https://listverse.com/2012/12/28/10-reasons-the-moon-landings-could-be-a-hoax/)

Men varför fakea en månlandning och lura hela världen? Ekvationen är egentligen enkel – USA vill alltid varit störst och bäst. På 60-talet pågick det en stor kapplöpning, främst mellan USA och Ryssland, om vem som skulle nå månen först. Det är inte fullkomligt otänkbart att USA skulle kunna lura alla att det var de som var först – när det faktiskt kanske inte var det. Detta får mig dock att undra: har människan NÅGONSIN varit på månen? Kanske är månen ändå ett hologram kontrollerad av aliens, som en annan teori hävdar? Tänk om månen är ihålig och befolkad av aliens, som i sin tur mutat USA att säga att de varit på månen för att slippa störas av människor? Vem kan egentligen veta?

Källa: Shane Dawson (Youtube), space.com.

 


Saga Håkansson

Författare

globaltperspektiv@gmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *