Mello och Eurovision

Melodifestivalen 2018: Andra chansen

Nu har vi kommit till det moment där 8 låtar duellerar mot varann i hopp om att kanske få en bra placering i finalen, eller kanske växa så mycket hos mellopubliken att den vinner hela tävlingen, vilket endast hänt Robin Stjernberg med ”You”. Men hur ser andra chansen ut i år?

Duell nr 1: ”In my Cabana” Margaret vs. ”Cuba Libre” Moncho

Detta är helt klart semesterfirarnas duell, men frågan är om denna ”väljargrupp” befinner sig utomlands, kanske i någon stuga på Kuba? I ett sådant fall tror jag att barnen i slutändan kommer att rösta fram Moncho till final. För mig spelar det inte en stor roll vilken låt som går vidare till final, men jag hoppas nog på ”In my cabana”.

via GIPHY

Duell nr 2: ”All the feels” Renaida vs. ”Never learn” Olivia Eliasson

P3-duellen intresserar mig inte så mycket heller, båda låtarna har jag på ett eller annat sätt hört förut. Denna duell kan bli jämn, eftersom låtarna är av samma gengre men jag både tror och hoppas att Renaida i slutändan tar hem den här duellen.

via GIPHY

Duell nr 3: ”Every single day” FELIX SANDMAN(Jag vet vad ni kommer fråga, men ja, hans artistnamn ÄR tydligen i Caps Lock…) vs. ”Songburning” Mimi Werner

Denna duell är ändå den mest svårtippade, det beror på vilka ”väljargrupper” som röstar, utifrån historiken har Mimi Werner en chans att vinna barnens röst som av det vi hittils sett varit omöjlig att klara sig utan, om ”Every Single Day” framstår som tråkig det vill säga(lex ISA 2016). Men FELIX SANDMAN har fler lyssningar på Spotify. Själv föredrar jag ”Every Single Day”, då det andra alternativet ”Songburning” är det mindre intressanta alternativet.

Duell nr 4: ”Patrick Swayze” Sigrid Bernson vs. ”Everyday” Mendez

Festarduellen kan denna duell kallas för, så vilken av dem tar emot flest gäster? Även om Mendez låt är lik ”Despactito”, så anser jag ändå att den är bättre än Sigrid Bernsons låt, och även om ”Patrick Swayze” har möjlighet att gå hem hos barnfamiljerna så tror jag också i slutändan att Mendez går vidare till final.

via GIPHY

Så sammanfattningsvis, kan någon av dessa låtar vinna hela mellon i år? Förmodligen inte, men av de duellanter som är med så har nog FELIX SANDMAN ha en lite större chans att vinna tävlingen, men vem som vinner hela tävlingen är ännu inte helt säkert, det får man se när finalen närmar sig.

Författare

globaltperspektiv@gmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *