Clickbait / Okategoriserade / Tips

Youtube kanaler för musikälskare

 

Att helt plötsligt upptäcka något helt oförväntat och fantastiskt är en underbar känsla. Ofta slutar det med att en sträcklyssnar på den nya musiken, och ibland slutar det till och med med en kärlekshistoria som ofta varar för livet.

När det gäller live framträdanden så är det något speciellt som alltid fångar mig, och det är energin. Att lyssna på något en kanske inte vanligtvist gillar, men att endå blir uppslukad av framträdandet och musiken. Det är magiskt. 

 För er alla med  trånga och slutna genrer ni lyssnar på, till er vill jag säga, öppna era sinnen och era hjärtan till all världens musik.

NPR – Tiny Desk Consert (Bästa kanalen)

Denna kanal kommer bli ens bästa vän om en verkligen älskar att utvidga sin musiksmak. Har verkligen allt. Och då menar jag ALLT. Från sydkoreanska crossdressers till artister som Adele eller T-Pain. Här är “mångfald” det bästa ordet att beskriva kanalen. Låt inte bokhyllorna lurar dig och tror att det är dåligt producerat, tvärt om. Här är musiken av kvalitet och intimiteten mellan artist och publik stor. I beskrivingen står alltid en kort litet meddelande från producenten om varje artist. 

Det är inspelat i NPR:s kontor där de bjuder in en ny artist eller band för att spela för alla anställda. Miljön är alltid trevlig och en kan alltid lita på att en kommer bli överraskad. Både av musiken, men oxå av ens egen förmåga att uppskatta olika typer av musik. Vill du se något udda som exempel? Klickar här.

Genre: Allting

Andra värda att nämna(för det finns så många!): Edward Sharpe and the Magnetic ZerosMonsieur Periné , Anderson .Paak & The Free Nationals, Beirut, Lianne LaHavas, Macklemore & Ryan Lewis

Ultra Music

Detta är en kanal för alla som älskar elektroniskt musik. Med över 10 miljoner följare så finns inga tvivel om att detta är en kanal att följa. De beskriver sig som; your destination for electronic dance music. Whether you want to listen to chill, electronic, dance, indie, trap, or pop music; we have you covered. Tycker de beskriver sig ganska bra, och de har även bra musikvideos, de är ett skivbolag och har både musikvideos men främst låtar och lyricvideos.  Här hittar du alltid en ny låt att strecklyssna på.

Genre:All typ av elektronsikt musik

Andra värda att kolla in: Era Istrefi – Bonbon, OMI – Cheerleader

 

Burberry Acoustic

Detta är en kanal som är vacker att titta på medans en lyssnar, det är rofyllt för ögonen liksom öronen. Det är kanske inte så förvånansvärt, eftersom Burberry är ett high-end brittiskt klädmärke i grunden, som spritt ut sig över andra branscher. Här kan du hitta musik där de försökt spegla varje artist i varje miljö – Vackra brittiska miljöer ihop med för det mesta brittiska artister, men ibland gästas även kanalen av utländska artister. Detta resulterar i en underbar kanal fylld med stilla och vackra ögonblick.  En mer intim och utsatt sida av artisterna kan ses när låtarna spelas akustiskt utan elgitarrer och elektroniska ljud.

Genre: främst sing-songwriter, men även andra genrer såsom folkrock och pop.

Andra värda att kolla in: Billie Marten – Ribbon,   Pegasus Bridge – Yoko

 

Mahogany sessions

Precis som Burberry så har denna kanal lite samma upplägg, snygga videos med ett brett urval av artister inom indiegenren. Du kan hitta såväl oupptäckta liksom mer kända artister.

Detta är en kanal där en verkligen kan finna mjuka och känslosamma stunder när en vill ha något lugnt och skönt, passar dessutom perfekt som pluggmusik. 

Genre: Sing-songwriter, Indie, folk, indie-pop, akustiskt pluggmusik

Andra värda att kolla in: Mahalia – Marry Me , Amber Run -I Found

 

 

 

 

BBC Radio 1 – Live Lounge

Live Lounge har en tradition av att be olika kända artister framföra covers av låtar som är väldigt olika deras egen musik. Ibland så har de till och med lyckas överträffa originalet. De spelar också sina egna låtar live. Här spelas främst kanske mer kända och aktuella artister såsom Dua lipa, Ed Sheeran, Bastille och Kings of Leon. Värt att bara kolla in på grund av de otroliga covers som görs av stora artister.

Genre:Lite allt möjligt(de största artisterna), allt från Pop till hip-hop.

Andra att kolla in: Birdy – Firestone(Kygo), Thirty Seconds to Mars – Stay(Rihanna)

 

Jag har extremt udda och versal musik smak. Låtar på svenska, spanska, engelska, franska, finska och polska. Genre från indie, zef, jazz, funk, blues, pop, folk och allt därimellan som inte riktigt har en genre. Vill du se mer av såna här rekommendationer och tips angående musik från mig? Kommentera här nedan! 

 

Moa Ejelöv

 

 

Författare

theghostbuh@gmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *