Best of / Clickbait

Vilka Hogwartslärare är våra globbelärare? 2.0

(utgår från personalen som var anställd på Hogwarts någon gång mellan åren 1991-1998) → OBS det spårade och gäller nu inte bara lärare…

 

Bildresultat för madame hooch gif

1. Helen Andersson – Rolanda Hooch
Skribenterna till denna geniala artikel har aldrig haft Helen under en hel idrottslektion. Ändå för hennes aura genast våra tankar till quidditchproffset Rolanda Hooch, en kvinna med kontroll, värme och erfarenhet. Kanske Helen också spelar quidditch

 

Bildresultat för madame pomfrey gif
2. Sofia Fallby – Poppy Pompfrey
Hur kommer det sig, undrar man, att vi jämför en gullig bibliotekarie med en smått vresig helare, icke-mugglar versionen av en doktor? Jo, för hon är tillgänglig på skolan för alla elever och är alltså inte en låst vid en viss klass eller ett särskilt ämne. Det är något speciellt med det. Vad Globala hade varit utan Fia och vad Hogwarts hade varit utan Poppy? Svar: kaos!

 

Bildresultat för dobby gif
3. Niklas Smith – Dobby

Vad kan Dobby, den visa och lojala husalfen som kom att bli en symbol för husalfernas frigörelse, och Niklas, Globalas media och SO-lärare, ha gemensamt? Förutom att de gärna hoppar omkring och gestikulerar med armarna när de pratar om något viktigt, då. Jo, vi tycker oss se vissa likheter. Och att bli jämförd med en sådan ikon som Dobby; det är inte dumt det!

 

Bildresultat för moody gif

4. Mattias Danielsson – Alastor “Mad Eye” Moody
“Han fotade min mattebok och la upp på Twitter.” berättar vår reporter stolt. “Han är Globbes egna favorittwittrare!”. Han kallas även “Globbes egna punklärare”. Kärt barn har många namn! Precis som man både är rädd och har respekt för Moody på samma gång, är det ofta man ryggar till lite när man ser Mattias i korridoren. På ett positivt sätt såklart! Vi får hoppas att Mattias inte är en skurk förklädd med hjälp av polyjuice-elixir…

 

Relaterad bild

5. Lotta Jankell – Minerva McGonagall
“Lotta ÄR professor McGonagall!!” sa en exalterad naturtrea en sån där dimmig torsdagseftermiddag. Fine. Here you go.

 

Bildresultat för tonks gif

6. Erika Liste – Nymphadora Tonks
Vi tänkte först professor Lockhart på Erika, på grund av hennes breda leende, men tyckte inte att hans självbelåtenhet passade. Erika är liksom perfekt utan att behöva kämpa för det. Det var på svenskalektionen som vi beslutade att välja Tonks istället.

 

Relaterad bild

7. Rektörerna – Fred & George

Precis som de skojfriska Weasley-tvillingarna har våra rektorer Jenny och Sofie “vänt upp och ned på hela skolan” – det menar åtminstone en anonym reporter. Och kanske är det sant, sedan de tog över skolan för ungefär ett år sedan har inget varit sig likt. Och som Fred och George är rektorerna en paketdeal, ett vinnande team. Tur ändå att rektorerna har en lite mer pålitlig aura än sina Hogwarts-likar!

 

Bildresultat för hogwarts ghosts gif

8. Städarna – spökena
Man ser de sällan, eventuellt stöter på dem oväntat i någon korridor när man stannat för att plugga sent. Ändå finns de alltid där. Globala hade känts tomt utan våra kära städare, precis som Hogwarts hade varit väldigt tomt utan sina klassiska Nearly Headless Nick, the Fat Friar och the Grey Lady med flera.

 

Bildresultat för troll in the dungeon

9. Matvakter – TROLL IN THE DUNGEON!!!!11111
För att man undviker dem och för att de inte synts till på ett tag (tack för det). No offence osv.

 

Bildresultat för avada kedavra gif

10. Niklas Biller – Charity Burbage
Biller var en omtyckt lärare som drastiskt slutade under våren 2016. I början av sista Harry Potter-boken och filmen så kidnappades Hogwartsläraren som lärde ut mugglarstudier. Hon hamnade i Voldemorts revir och förtärdes tillslut av hans kära orm Nagini. I tidningarna stod det att hon helt frivilligt sagt upp sin plats, men verkligheten var ju minst sagt annorlunda. Tänk om vår plötsligt försvunna Biller inte alls flyttade till Dalarna? Vem vet. Ta detta som en teori.

Författare

globaltperspektiv@gmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

40 sommartips

13 juli, 2018