Okategoriserade

40 sommartips

Sommarlovet är cirka 70 dagar långt. När denna artikel publiceras har en hel månad redan flugit iväg och därför finns det stor risk att du känner dig stressad över hur lite du gjort hittills. För att underlätta den känslan ger vi dig därför en väl genomtänkt lista över vad dina kommande lovdagar kan fyllas med.

 1. Skapa en film. Eva van Bennekom blir stolt, så varför inte?
 2. Ha en massa picknickar. Varje dag och på ny plats varje gång helst! Går utmärkt att utföra själv med en bra bok eller liknande, sällskap i form av andra människor är inte obligatoriskt.
 3. Gå på nattäventyr i Stockholms innerstad. Av erfarenhet kan jag säga att du kan hitta en gullig park med fantastisk utsikt och en big ass lekplats. Tro mig, det händer alltid något spännande!
 4. Bada på en plats som du aldrig badat på förut. Att bada på sommaren är ju kulturellt sett obligatoriskt för alla som har möjligheten.
 5. Se en parkteater, de är gratis och dyker upp lite här och var i Stockholm under hela sommaren. Ruskigt bra faktiskt!
 6. Rensa bland bilder. Det är fint för du kommer se tillbaka på en massa fina minnen som du glömt bort <3. Dessutom är det skönt att ha gjort det innan din enhets minne blir fullt…  
 7. Gör en to do-list till hösten. Kanske vill du innerst inne skaffa en ny vän, resa någonstans eller gå med i en av skolans föreningar?
 8. Baka en tårta. För att spontana tårtbakanden behövs mer här i världen.
 9. Gå på Pride, antingen i Stockholm i början av Augusti eller varför inte någon annan stad? Finns många aktiviteter som är gratis. Kom ihåg att respektera separatistiska aktiviteter samt att vara inkluderande även resten av årets dagar.
 10. Skicka in en artikel till Globalt Perspektiv!! Vi kommer aldrig sluta tjata.
 11. Gör revolution.
 12. Dyk in i din garderob (det är otroligt vad en kan hitta där).
 13. Aktivista! Hela tiden finns det demonstrationer och manifestationer att gå på.
 14. Hångla!! Det kan bli så mysigt om du gillar det. Du kan göra en lista över dina sommarhångel 😉 Kom dock ihåg att tvångel (tvångshångel) absolut inte räknas.
 15. Ta upp kontakten med en gammal vän. Det kan inte bara vara jag som fortfarande minns telefonnumret till vänner från lågstadiet?
 16. Plocka bär i skogen. För att det är otroligt mysigt, fridfullt och mumsigt!
 17. Krama träd – bara släpp ut din inre hippie!
 18. Krossa patriarkatet.
 19. Klappa ett djur som du aldrig klappat förut, alla skulle må bra av mer kärlek. Glöm för allt i världen inte att djuret måste vilja bli klappat för att denna punkt ska kunna bockas av.
 20. Rensa bland dina mejl. Alla har vi en massa mejl någonstans. Ta tag i skiten!
 21. Gör egna tvålar. Det är typ bara att smälta vanlig, doftfri tvål, slänga i lite vad som helst som ser fint ut eller luktar gott och sedan ska det stelna i snygga former. Basically så en gör, fast googla först! Globalt Perspektiv ansvarar inte för misslyckanden.
 22. Avskaffa klassamhället.
 23. Skriv listor! Skriv listor på allt! Skriv skriv skriv!!
 24. Odla någonting. Frön hittar du i din närmaste frukt eller grönsak och odlingsplats finns utanför fönstret. Enkelt!
 25. Spela brädspel, det är så sjukt underskattat i dagens digitala samhälle.
 26. Krossa patriarkatet.
 27. Klipp håret! Kan vara bara topparna, luggen eller helt snaggat.
 28. Färga håret i någon tjusig färg.
 29. Ändra frisyr på annat sätt! Vem vill inte ha en tuppkam egentligen?
 30. Ät en massa mat – mat är gott och bra!
 31. Massera dig själv (och andra?) för att era sköra kroppar behöver bästa möjliga förberedelse inför vad hösten har att erbjuda.
 32. Stoppa miljökrisen.
 33. Upptäck skumma platser, som ett övergivet och hemsökt hus eller det där området bakom skylten som säger “obehöriga ej tillträde”.
 34. Börja skriv dagbok! Sommardagbok till exempel är verkligen en kul grej som du kommer vara tacksam över.
 35. Dansa mycket! Dansa på stranden, på klubben, i ladugården, i duschen, på badrumsgolvet, i skogen, på åkern, i köket…
 36. Läs en jävla massa böcker.
 37. Nörda något som du nördade när du var yngre. För min del är det asatro, djurrätt och cupcakes. Nostalgichock utlovas.
 38. Övningskör om du har den ambitionen (fast vem har det i Stockholm) eftersom det blir svårare under den mörka årstiden.
 39. Palla äpplen! Alla har vi en inre smyganarkist.
 40. Sist men absolut VIKTIGAST: om du känner att du inte vill/orkar göra någonting alls det här lovet – gör då för tusan inte det. Mitt bland all press och hets om att fylla lovet med roliga saker är faktiskt det viktigaste att du mår bra. Det kan ju faktiskt vara riktigt stressigt att göra roliga saker, och mer stress är ingenting som dagens ungdomar behöver. Ta hand om er!!

Författare

globaltperspektiv@gmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *