Nyhet

Rektorer upprör – tonlös stämning i aulan

Scenarmén, Globalas musikalförening, har nyligen blivit medvetna om att dyrbara ägodelar avskaffats med hjälp av oklara men uppenbart brutala metoder av inga mindre än skolans auktoriteter. Lådan där föreningen förvarade allt från dyrbar rekvisita till minnen från gångna, glänsande tider är numera tom. Globalt Perspektiv bestämde sig för att ta reda på mer.

Det är en allvarsam Sofie (den andra rektorn är uppenbarligen för vettskrämd för att möta oss) som möter en besviken scensoldat och två GPS-hybrider (Globalt Perspektiv + Scenarmén) i det fruktade, kaffedoftande arbetsrummet förbi vaktmästeriet. Försöker hon få oss på sin egen sida?

Medan hon börjar mötet med “vi ser väldigt allvarligt på händelsen” påminner vi oss om att detta inte är en lek. Oss lurar ingen. Vi kräver vårt guld. Sofie fortsätter med “Vi har varit väldigt på med att aulan måste rensas” och skyller på vaktmästeriet när vi önskar utreda vem den skyldige är för den försvunna rekvisitan.

Scenarmén hade många planer och en stark relation till ägodelarna som legat i den tömda lådan fram till slutet på förra veckan. Det är med sorg men bestämdhet vi börjar diskutera ersättning. Relativt nöjda är vi mot slutet efter förslag om gottgörelser. För om kapitalismen har lärt oss någonting så är det att man kommer långt på att utnyttja andra för egen materiell tillfredsställelse.

Vi reser oss och går, betydligt nöjdare än i morse. Vid dörren tillägger jag att jag önskar skriva en artikel om denna händelse, baserad på mötet, för att det ligger i min plikt som journalist att informera intervjuobjektet att dennes namn går offentligt. Ja, det är okej. Men hon tillägger även att hon hoppas för min skull att texten blir vänlig och neutral eftersom hon har bilder på mig dränkt i öl efter studentflaket i juni. Det känns viktigt att skolans elever blir informerade om denna utpressning som släpptes av vårt eget överhuvud. Som respons tänker jag posta bilden här nedan. Som sagt, oss lurar ingen. Länge leve Scenarmén!

 

Författare

globaltperspektiv@gmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *