Okategoriserade

”Vad gör du här?”

Vi kom hit som ensamma och missförstådda konstnärssjälar med hopp om att skaka av högstadiets traumatiska intryck på våra unga liv. Vi kom hit och fann likasinnade. Ett tryggt safespace där själen äntligen fick ro. Vi hittade hem.

Studenten är en enorm och oundviklig förändring som inte lämnar något som det var förut. Det känns som att det slits ifrån oss, det där fantastiska som vi knappt kunde föreställa oss att existerade när vi befann oss i den där andra, kalla världen som kallas högstadiet. Man tänker att man borde ha gjort annorlunda. Gjort mer. Men man fattade aldrig att allt skulle ta slut så här jävla mycket.

Att sluta på Globala är ett sorgearbete för många. Det handlar om hjärtan som läker, och alla hjärtan läker självklart olika. Vissa behöver gå tillbaka och känna på närvaron, vandra i korridorernas tystnad och bara känna. Andra utnyttjar att de har vänner kvar på skolan, för en anledning att äta i matsalen. Vissa gör både och.

Denna artikel syftar till att öka acceptansen för de elever som tagit studenten från Globala men ändå hänger kvar på ett eller annat sätt. Bemötanden som “vad gör du här?” och “du går inte här längre!” känns som bastanta knivhugg och stödjer endast den konstanta känslan av att en bit av livet har förlorats utan returrätt.

Här listas uppmananden till ni lyckligt lottade som går kvar på skolan. 10 saker att tänka på angående ditt bemötande när du träffar någon som du känner igen från t.ex. förra årets tredje klass. Listan är ganska arg.

 

  1. FD GLOBALARE EXISTERAR INTE!! en gång Globalare alltid Globalare <3
  2. Finns de som kommer tillbaka pga att de klarade inte trean. Fråga inte.
  3. Skämta inte, just shut up. Vi har redan hört “du kan få F med flit och gå om lollololll”.
  4. Detta är vår skola lika mycket som din skola och kommer alltid vara det.
  5. Om det provocerar dig så är det ditt problem.
  6. Vill se dig gå ut Globbe utan att ens för det minsta vilja komma tillbaka.
  7. Det är skitjobbigt att ta studenten så allt handlar om sorgearbete, bara låt oss.
  8. Alla har en anledning som du inte vet.
  9. Vi vet att vi inte går här okok men vad FAN spelar det för jävla roll, din nationalist.
  10. Om ni påstår att vi borde kastas ut ur diskussionsforumet så vill jag bara säga att alla admins är fd treor och jag känner dom så… come at me bro :)))

 

“Anonym”

Författare

globaltperspektiv@gmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OPINION: Bojkotta skolvalet!

7 september, 2018