Mat / Okategoriserade / Tips

Matbloggar med extra sås

I brist på motivation att forma egna recept till våra läsare beslutades det att istället ge mer professionella receptmakare uppmärksamhet. Fullt medvetna om att tiden för bloggandet dog då William Spetz övergick till den moderna tidens “vloggande” slänger vi upp en väl genomtänkt lista över de matbloggar som vi hoppas överlever längre än Max Medis. Alla är självfallet köttfria (och i bokstavsordning!!) samt till majoriteten veganska, vi anpassar oss efter vår målgrupp. 


 

Awesome Vegan Dad

Awesome Vegan Dad ställer sig emot den skrämmande sektrörelsen som han kallar “glutenfritt” och har bland annat tre olika recept på seitanskinka (en vegansk julskinka baserad på vetegluten). I dessa självsäkra och en aning skrytsamma inlägg hittas även ofta en instruktionsvideo. Klicka här för att läsa mer om seitan och annan vegansk matmagi på hans välfyllda blogg!

 

Fridas Vegobak

Frida har som mål att publicera ett recept per dag i ett år. Drömmen är att göra en egen kokbok. Hennes proffsigt fotograferade skapelser är för det mesta söta saker, och många har du aldrig sett förut. Dessa hittas sorterade i hela 26 kategorier i bloggen.

 

Happyfoodbypetra

“…Veganer äter bara gräs” står det högst upp i Petra Cavinis vegoblogg, som kan räknas till en av Sveriges främsta. Hon vann Matbloggspriset år 2017 och kom förra året ut med en frestande kokbok där alla recept är noga testade av en jury bestående av nio förskolebarn. Boken fick självklart namnet “Veganer äter bara gräs”.

 

Jävligt Gott

Med bas i Stockholm har Gustav Johanssons blogg vuxit med stormsteg och expanderat till kurser, föreläsningar, utbildningar, böcker, evenemang med mera. 2016 vann hann Matbloggspriset Folkets val. Idag driver han inget mindre än Sveriges allra största veganska matblogg (dock med gamla recept som innehåller mjölk och/eller ägg). Förutom recept hittar du välgjort material och inspiration för mer vego i skolor samt på politiker-nivå.

 

Välj Vego

Förutom dess funktion som en fantastisk guidebok för både inbitna hardcoreveganer och nyfikna allätare, så sitter Välj Vego (fd Vegokoll) på hundratals recept, allt från Basbousa till Mozartkulor. Bland klassiska kategorier hittar du även glutenfritt, Nouruz, Under 30 min och För fyra under 80 kr. Sidan drivs av Djurens rätt (Sveriges största djurrättsorganisation) och finns självklart även som app.

 

Smaklig läsning!

Fanny Ahlgren

Författare

globaltperspektiv@gmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Max Medis: vad hände?

18 januari, 2019