Okategoriserade

Flakåkning – hur det inte går åt helvete!

Studentens förjävliga (förlåt jag menade lyckliga) dar har anlänt och lastbilsflakets ramp är nere. Men fem förvirrade frågor i ditt huvud är fler än fyra småfulla sammare. Låt det förstnämnda för en gångs skull vara ljudligast och trösta dig med Globalt Perspektivs livräddande lista, som skrevs direkt efter ett sånt där obligatoriskt (eller?) flakåk som en redaktionsmedlem överlevde förra året. Lycka till!

 1. Ha med en regnponcho! Även om du kanske inte använder den – better safe than sorry.
 2. Ha riktigt oömma kläder. Verkligen. Plocka fram det fulaste i garderoben, alla andra kommer göra det också (om de inte är lika dumma som jag och väljer sina finaste favoritplagg).
 3. Ta med OMBYTE för tusan. Du kommer stinka öl och behöva byta om efteråt. Gör inte som jag dvs tänk inte “så mycket öl kommer det ju inte spruta”. Största misstaget jag gjort.
 4. Det är självfallet (i de flesta fall) lika kul att åka flak som alla säger MEN jag måste lyfta fram att efter sisådär en timme (jag vet inte, tidsuppfattningen försvann redan vid utspringet) kommer du vara svintrött, svinkall och svinhungrig. Då är det inte så jävla kul längre. Ännu viktigare med varmt ombyte till efteråt.
 5. Innan du byter om så måste du duscha för du kommer som sagt vara svinäcklig när du kliver av, så om du bor långt från skolan – se till att ha möjlighet att duscha så snart som möjligt, hos någon som bor nära till exempel. Att duscha i omklädningsrummen vid idrottshallen är tyvärr inte ett alternativ.
 6. Ta inte med mobil!!!! Ta inte med någonting. Allt. Dränks. I. Öl. Rip det där paketet ballerina som någon stackare tänkte öppna under turen.
 7. Vatten vatten vatten! Enda undantaget i punkten ovan. Vatten SKA du ha med.
 8. Om du tycker öl är ganska äckligt och vill ha något annat på flaket så bör du ta med det själv och inte lägga det i högen med alla andra burkar som ska sprutas med (estettreor, vad tusan hände med min cider??).
 9. Om du inte vill åka flak, åk inte flak.
 10. Om du känner att du egentligen inte vill åka flak men “alla andra gör ju det” eller du “vill inte svika klassen” eller “har ju bidragit till att betala detta” – åk inte flak!!
 11. Se till att ha ätit innan! Annars kan det gå åtta timmar som slutar med att du fullkomligt skriker av hunger.
 12. OÖMMA KLÄDER!!!!
 13. tänk igenom låtvalet för tusan. Vissa får inte ens chansen att välja låtar själva, låt det inte hända dig!
 14. Folk kommer fotografera er, var beredd på det! Speciellt turisterna i Gamla Stan (det är jätteroligt. Work that pose hun).
 15. Ha nu riktigt jävla kul och dansa tills du inte längre kan stå rakt <3 kom ihåg att detta gör du aldrig om igen!

Författare

globaltperspektiv@gmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

"Måndagen" - En parafras

15 september, 2019